VELIKI INTERVJU MIE BORISAVLJEVIĆ ZA ESPRESO! NA POČETKU SU JE SVI OSPORAVALI: "Mnogi su imali PREDRASUDE o meni!"
Mia Borisavljević, Foto: Miloš Ćetković

samo za naš portal

VELIKI INTERVJU MIE BORISAVLJEVIĆ ZA ESPRESO! NA POČETKU SU JE SVI OSPORAVALI: "Mnogi su imali PREDRASUDE o meni!"

Mia je jedna od retkih koja je svoju karijeru izgradila isključivo zahvaljujući vrednom radu, a život ju je nagradio stabilnim partnerskim odnosom iz koje su se izrodile dve male devojčice

Objavljeno:

Kao što kaže tekst jedne njene pesme - samo je bitno da gori. Takva je i Mia Borisavljević, jedna od najlepših, najobrazovanijih i najatraktivnijih pevačica na našoj estradnoj sceni.

Mia Borisavljević
foto: Miloš Ćetković

Iz svakog njenog gesta oseća se životna vatra, jer je uspešna na više polja, od pevanja do privatnog posla kojim se bavi zajedno sa svojim partnerom Bojanom Grujićem.

Sa obe noge na zemlji, ona u poslednje tri godine privlači pažnju kao posvećena majka trogodišnje Eme i nedavno rođene ćerke kojoj je takođe dala ime od tri slova. Uvek konkretna i otvorena, ovih dana doživljava i velike pohvale na račun svog izgleda jer i pored dvoje dece izgleda kao devojka.

Vaš put bio je dosta teži u odnosu na mlađe generacije koji vrlo lako mogu putem društvenih mreža da postanu deo javne scene, kako gledate na današnju situaciju?

- Bili ste na mom nastupu u "Torch"-u večeras i videli ste da pevam i stare i nove pesme. Hitovi mogu da budu pesme i novog zvuka i u nekom "retro" fazonu. Dobra pesma je dobra pesma i po mom mišljenju ne postoji "ovo i ono vreme". Svako vreme donelo je neki novi trend. A hitovi su uvek ostajali. Ono što je drugačije sada nego ranije je to što su jako mlada deca danas na sceni i vrlo brzo se afirmišu što je vrlo zanimljivo.

Čini se da nemate predrasude prema tome s obzirom da smo na Vašem nastupu mogli da čujemo od Silvane do Nirvane:

- Nemam predrasude zato što i među jutjuberima, tiktokerima... ima dosta dobrih talenata. A publika je ta koja na kraju presudi i odbaci ono što je bezveze, a prihvati nekoga ko ima harizmu i dobar glas. Niko ne može da nametne ništa na silu ako se to ljudima ne dopada.

Da li smatrate da je teži put ujedno i dugotrajniji s obzirom na to da ste Vi i danas podjednako slušani kao i ranije? Svedočimo da danas svako na neki način može da bude zvezda:

- Mislim da taj početni start ne određuje zagarantovani uspeh već da to zavisi isključivo od toga koliko će ko da se truditi tokom cele svoje karijere. Mnogo je bolje kada se prođe ta kafanska škola i kada se ide stepenik po stepenik, po meni je to neki pravi put. Kada neko postane zvezda preko noći zna da bude jako teško psihički i psihološki za tu decu koja na početku ne znaju da se nose sa stvarima koje ovaj posao donosi, i jako brzo može da dođe do razočarenja u očekivanja vezana za estradu. Verujte mi da je popularnost sve suprotno od onoga što neko misli da jeste.

1 / 4 Foto: Miloš Ćetković

Otvoreno ste pričali o tome da niste na početku karijere bili poštovani od strane medija, kolega i generalno javnog mnjenja. Danas ste vrlo uspešna, obrazovana žena koja je ostvarena kako na karijernom polju tako i privatno. Koliko je bilo teško da se u tim trenucima "ne vinete u nebesa" zbog uspeha iza kojeg sami stojite?

- U takvim momentima ključnu ulogu igra porodično vaspitanje koje ponesete iz kuće. Nikada nisam smatrala da sam napravila ogroman uspeh, i uvek sam mislila da sam tek na početku. Sada na primer mislim da sam na sredini. Nisam imala idole, moj cilj nije da budem popularna već me je sudbina sama vodila. I sada ima ljudi koji me ne poštuju što je totalno OK jer najgore što možete da uradite na ovoj sceni jeste da ne ostavite nikakav utisak.

Prethodni period bio je usmeren samo na karijeru, dok ste se sada i ostvarili kao majka, supruga a u isto vreme pokrenuli ste i biznis koji nema veze sa vašom primarnom profesijom. Kako uspevate sve da postignete?

- Jako je komplikovano sve jer zahteva mnogo odricanja i odličnu organizaciju, ali je prelepo i zato se sve sa lakoćom radi. Videćemo koliko ću dugo moći da guram ovaj tempo i šta će na kraju preuzeti primat.

Iako se nagađalo da iza Mie stoje moćni muškarci koji finansiraju njenu karijeru, nedavno ste venčanjem ozvaničili dugogodišnju vezu sa kolegom Bojanom Grujićem. Kako izgleda veza sa muzičarem?

- Da se on bavi drugim poslom, verovatno se ne bismo ni viđali a samim tim ova veza bi teško opstala. Mislim da je zato prednost što smo i Bojan i ja u istom poslu. Život sa muzičarem je jako lep, umeju da budu jako romantični i osećajni. Sa takvim čovekom život ne može da bude ni dosadan ni ružan. Nismo rivali, dopunjujemo se. Život nam se jednostavno - dešava.

U medijima se pojavljujete samo kada imate specijalan povod, a ne po svaku cenu. Prija li Vam popularnost?

- Kada bih mogla da se bavim ovim poslom a da me nema uopšte u medijima, to bi bilo idealno. Pojavljivanje u medijima mi stvara neprijatnost, to je ujedno i najneprijatniji deo mog posla. Moje iskustvo sa novinarima na početku karijere je bilo vrlo negativno, tako da mi je to možda i stvorilo neku averziju - rekla nam je Mia.

Bonus video:

00:15

Mia Borisavljević zavodila muža plesom na svadbi

(Espreso/M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.