OVO JE JEZIVA ISTINA O ZORANU MARJANOVIĆU! Zalediće vam se krv u venama!
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

uznemirujuće

OVO JE JEZIVA ISTINA O ZORANU MARJANOVIĆU! Zalediće vam se krv u venama!

„Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka."

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu, u završnoj reči, da okrivljenog Zorana Marjanovića oglasi krivim za krivično delo teško ubistvo i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je, kako je navedeno u saopštenju, "na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu, Jelenu Marjanović".

Tužilaštvo je takođe predložilo da se Zoranu Marjanoviću odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

1 / 8 Foto: Dragan Kadić

„Uznemirenje javnosti, podsećamo, traje u kontinuitetu, od momenta izvršenog krivičnog dela, pa i u ovom momentu. Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Podseća se da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) veštačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa.

Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu.

„Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrdjeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu“, dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da je žrtvi pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome.

„Podmukao način ubistva dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način. Okrivljeni Zoran Marjanović je iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja Jana Marjanović ostala na nasipu“, zaključuje se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
foto: Emilija Jovanović, Printscreen

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.