VASIL HADŽIMANOV BAND NA KALEMEGDANU!
Foto: Predrag Ilić REX Images

Poklon karte

VASIL HADŽIMANOV BAND NA KALEMEGDANU!

Na obostrano zadovoljstvo, posle duže pauze, Vasil Hadžimanov band 14. jula na Letnjoj sceni BitefArtCafe-a! Espreso poklanja karte najbržim čitaocima za ovaj fantastični koncert! Prva tri čitaoca koja se jave u inbox FB stranice Espreso.rs osvajaju po dve karte!

Objavljeno:

Uporan, uvek prisutan, muzičar beskrajne radne energije i muzikalnosti, Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je karika srpskog džeza s kraja 20. veka i početka novog milenijuma, ličnost koja nosi vezujući gen predaka koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u balkanskoj muzici i kulturnom nasleđu.

Bend čija su sva izdanja u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju, svakako nije potrebno posebno predstavljati. Od prve postave benda, „Vasil Hadžimanov Band“ je prošao kroz nekoliko zvučnih i ličnih transformacija, ostajući verni principu da svakom članu benda da punu autonomiju.

Album „Lines in Sand” koji su radili u saranji sa američkom izdavačkom kućom „MoonJune Records” pomerio je granice progresivne muzike, što prepoznaju obožavaoci i muzičkikritičari širom sveta, nagrađujući je sa najvišim ocenama i odličnim kritikama. Trenutno očekujemo najnoviji, osmi studijski album!

Vasil Hadžimanov Band
foto: Predrag Ilić REX Images

Pozivamo vas da prisustvujete ovom svojevrsnom muzičkom prazniku uz VH band!

Uoči koncerta razgovarali smo sa Vasilom o novom albumu, repertoaru i planovima za budućnost: 1. VH band svaki put u BitefArtCafe-u napravi sasvim poseban muzički spektakl. Šta publika može da očekuje na koncertu 14. jula? Već je postala tradicija da VH Band jednom godišnje održi koncert na sceni Bitef Summer Stage-a. Svaki nas nastup je drugačiji jer muzika koju sviramo nikad nije ista. Cela suština ovog tipa muzike kojom se bavimo je da svaki put kreiramo nesto drugačije u odnosu na prošli nastup. Tako će biti i ovog puta. Novitet je sigurno i repertoar koji smo upravo snimili za naš 8. album i koga ćemo se dotaći na nastupu u Bitefu.

2. Nedavno ste završili sa snimanjem najnovijeg, osmog studijskog albuma. Koji je naziv albuma i kada će ugledati svetlost dana? Naziv albuma jos uvek nemamo, toliko je sve novo. Ne žurimo sa objavom albuma tako da tek kad se svi uslovi ispune bice objavljen za javnost. Pretpostavljam krajem ove ili početkom sledeće godine. 3. Ko je sve učestvovao u snimanju i produkciji albuma? Pored članova benda - Branko Trijić (gitara), Miroslav Tovirac (bas), Bojan Ivković (udaraljke) i Viktor Filipovski (bubanj) - kao gosti na albumu pojavljuju se i Toni Kitanovski (gitara), Rastko Obradovic (saksofon) i Marta Hadzimanov (vokal). Posto smo jos u fazi dosnimavanja deonica i miksa moguće da se još neki muzičar ili vokal dodatno uključi. Autori koji potpisuju kompozicije na albumu su moja malenkost, Miroslav Tovirac, Viktor Filipovski, naš prijatelj i kolega iz Brazila Frederico Heliodoro i eminenti izraelski basista Avishai Cohen. Celokupni bend je zaslužan za većinu aranžmana na albumu. Producent albuma je Toni Kitanovski, koproducent i snimatelj je Marko Perić. Album je snimljen u studiju Future Nature Sound u Pančevu.

Vasil Hadžimanov Band
foto: Predrag Ilić REX Images

4. Čini se da smo konačno ugledali leđa pandemiji. U kojoj meri su ograničenja uticala na rad VH benda i da li ste se sada vratili u kolosek što se tiče koncerata, nastupa, gostovanja? Previše puta sam pričao na ovu temu. Želim da zaboravim ceo taj period i da se okrenem novim muzičkim i životnim avanturama bez okova bolesti i smrti koja nas je tako strašno u tom periodu sve pogodila.

5. Vaša ćerka Marta trenutno je na studijama u Manhajmu. Nataša i vi ste sigurno jako ponosni na njen uspeh, da li možemo u narednom periodu da očekujemo neku numeru od porodice Hadžimanov. Marta završava drugu godinu studija u klasi sjajne Snežane Stamenković i napreduje fantastično. Naše želje su da samo tako nastavi i da po mogućstvu ostane da živi i radi u Nemačkoj jer u Srbiji teško da može da stvara karijeru kao operska pevačica. Što se zajedničkih numera i projekata tiče mi smo već mnogo puta zajedno i snimali i nastupali i to će se nastaviti, kao što rekoh već na ovom najnovijem 8. albumu VH Band-a.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.