NAPOKON OTKRIVENO! OVAJ MOĆNIK ŠTITI DIJANU HRKALOVIĆ, SVE JE JASNO SADA! (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

on stoji iza nje

NAPOKON OTKRIVENO! OVAJ MOĆNIK ŠTITI DIJANU HRKALOVIĆ, SVE JE JASNO SADA! (FOTO)

Požarevac je i pre Dijaninog oca imao poznate žitelje.

Objavljeno: 19:11h

I dok Srbija mesecima unazad bruji o bivšoj državnoj sekretarki policije Dijane Hrkalović, malo ko zna da je i njen otac Dane od ranije poznat javnosti.

Dane Hrkalović, tokom duge karijere, menjao je često partije i funkcije, a najveći uspeh postigao je kao kadar Pokreta snaga Srbije, koalicionog partnera Srpske napredne stranke (SNS), odnosno nakon što je postavljen za direktora ergele "Ljubičevo".

1 / 7 Foto: Youtube

Osim Dijane, još jedan član porodice Hrkalović oprobao se u politici i menadžmentu. Dok je Hrkalovićeva munjevitom brzinom dospela do samog vrha policije i politike, njen otac Dane zadržao se samo „na lokalu“.

Požarevac je i pre Dijaninog oca imao poznate žitelje, a najpoznatiji su, bez sumnje, nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević i njegova supruga Mira Marković, pa je taj kraj važio za uporište socijalista i julovaca.

Tako se i Hrkalović svojevremeno našao na izbornoj listi JUL za taj grad. Nakon promena, promenio se i on, pa se ubrzo našao na izbornoj listi Pokreta snaga Srbije, Bogoljuba Karića. To mu nije donelo mnogo uspeha sve dok pomenuti pokret nije postao koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke.

Tako je Dane Hrkalović 2014. postavljen za direktora JP „Ljubičevo“, što je zvanični naziv ergele „Ljubičevo“, a koju je osnovao još knez Miloš i poklonio Srbiji 1853. godine.

Kasnije se ispostavilo da se otac bivše državne sekretarke MUP oprobao i u privatnom, a ne samo u državnom sektoru, i da je tu bio neuporedivo uspešniji. On je zapravo osnovao već pominjano preduzeće „Stočar DH“.

Dane Hrkalović
foto: Printscreen

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.