NA ESTRADI JE VIŠE OD 50 GODINA, NJEGOVE PESME DANAS SU HIMNE: Poznat po PREVERAMA i skandalima,prepoznajete li ga?
Mile Kitić, Foto: Printscreen

svi ga znate

NA ESTRADI JE VIŠE OD 50 GODINA, NJEGOVE PESME DANAS SU HIMNE: Poznat po PREVERAMA i skandalima,prepoznajete li ga?

Na početku karijere izgledao je neprepoznatljivo

Objavljeno:

Mile Kitić jedan je od naših najpoznatijih folk pevača, iako je već dugi niz godina popularniji u inostranstvu nego kod nas.

Muzičku karijeru Kitić je započeo sa svega 16 godina, kada je pobedio na festivalu “Prvi glas Vogošća” u Sarajevu 1968. godine sa numerom “U svijetu sam život ostavio” koju i dan danas peva pred svojom publikom.

1 / 9 Foto: Tiktok printscreen/iamuzzi2

Pevač je do sada objavio 30 solističkih almuma, a svojevremeno je činio i “petroku u Južnom vetru” zajedno sa: Draganom Mirković, Šemskom Suljaković, Sinanom Sakićem i Kemalom Malovčićem.

Ipak, prvi solistički album Kitić je izdao 1984. godine, pod nazivom “Moja slatka mala”, a na kojem se našao i njegov veliki hit “Ako te budu pitali”, koji mu je pokloni tada veliki kompozitor i pevač Nazif Gljiva.

Sada se smatra da je Mile, pored Dragane Mirković i Šemse SUljaković od petorke iz “Južnog vetra” imao najzapaženiju kareijeru, pa se i dan danas pamte pesme iz tog perioda: “Ja neću ljepšu”, “Kockar”, “Vuk samotnjak”, “Mogao sam biti car”, “Gledaj me u oći i mnoge druge”…

Mile Kitić
foto: Printscreen

Ratnih devedesetih, Kitić se iz Sarajeva seli za Beograd, gde je snimao za PGP-RTS sa kojim je snimio tadašnji album “Ratnik za ljubav”, sa tada najvećim hitom “Kraljica trotoara”, koja je do dan danas otala njegov zaštitni znak.

Na internetu se svakodnevno mogu naći Miletove slike iz mladosti, na kojima on ne liči na sebe. U nastavku teksta sami zaključite koliko se pevač promenio.

Bonus video:

00:29

Marta i Mile Kitić prvi put zajedno u Dominikanskoj Republici

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.