AU, ŠOK! EVO KOLIKO ZAPRAVO LJILJANA SMAJLOVIĆ IMA GODINA: Niko ne može da veruje!
Foto: Fonet Dragan Antonić

malo ko je znao

AU, ŠOK! EVO KOLIKO ZAPRAVO LJILJANA SMAJLOVIĆ IMA GODINA: Niko ne može da veruje!

Kao devojčici lekari su joj pronašli šum na srcu.

Objavljeno:

Kad rano odete iz svoje zemlje, rano i osetite da ste drugačiji. Prvo primetite razlike, a onda shvatite da su ljudi zapravo vrlo slični. Nas oblikuju iskustva. Kad to jednom otkrijete, više niste prijemčivi na apsolutne istine, pričala je dugogodišnja novinarka, Ljiljana Smajlović, koja je od 2005. do 2008. bila glavna i odgovorna urednica „Politike“, a danas je predsednica Udruženja novinara Srbije.

– Mogla bih da kažem da me vodi osećanje za pravdu. Ali plašim se da je to stvar temperamenta. U tome ne treba da tražimo visokomoralne razloge, to je stvar stomaka. S tim se čovek rađa. Osim toga, strašno volim borbu mišljenja. Znate, ja pripadam izuzetno politizovanoj generaciji.

1 / 3 Foto: Nova S

SARAJEVSKI DANI

Istina, takvo je vreme bilo. Ali ipak je tata Mirko, građansko lice na radu u armiji, bio glavni krivac što je već kao devojčica razmišljala o hladnom ratu između Rusa i Amerikanaca. A od mame Danice, medicinske sestre po zanimanju, a po činu potpukovnice, nasledila je istrajnost i odlučnost.

– Moji roditelji su bili progresivni ljudi, verovali su u novo doba, da je moguće sve promeniti i da ne važi ništa što je bilo pre rata – priča.

Rođena je u Sarajevu, ali ne vuče odatle korene. Mama joj je iz Bihaća, a tata iz Srba. Ljubav ih je dovela u nekad najlepši grad Bosne i Hercegovine.

Rasla je kao vojno dete, u vojnoj zgradi u prelepoj ulici koja je vodila do Baš-čaršije, išla je u školu u centru... Verovala je da živi u raju na zemlji.

Kao devojčici lekari su joj pronašli šum na srcu. Kasnije je iščezao, ali ona je dijagnozu i te kako okrenula u svoju, dečju korist.

Od muža se razvela 1988. Kaže, bio je super tip, ali voleo je da popije. Naravno, ostali su u odličnim odnosima.

Inače, Ljiljana Smajlović ima 66 godina, a upravo je ona dokaz da su godine samo broj, obzirom da i dalje pleni neverovatnom elegancijom i harizmom.

Ljiljana Smajlović
foto: Beta

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.