EVROPRAJD LJUBAVI ĆE SE OVE GODINE ODRŽATI U BEOGRADU: Otkrivamo koji POZNATI SRBI će šetati na povorci!
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

divno

EVROPRAJD LJUBAVI ĆE SE OVE GODINE ODRŽATI U BEOGRADU: Otkrivamo koji POZNATI SRBI će šetati na povorci!

Izvor otkriva da su pevačice oduševljene ponudom, a da se ceo koncept nastupa brižljivo priprema

Objavljeno:

Ovogodišnji, 29. po redu Evroprajd, najznačajniji događaj za LGBT+ zajednicu, biće održan u Beogradu u periodu od 12. do 18. septembra, a kako Alo! ekskluzivno saznaje, Ana Đurić Konstrakta i Senidah zabavljaće evropske gejeve.

Kako Beograd važi za jedan od gradova u kojima je najbolji provod na svetu, organizatori Evroprajda posebnu pažnju poklanjaju programu koji će zabavljati goste iz celog sveta.

1 / 5 Foto: Marko Nikolić

- Program ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu razlikovaće se od svih prethodnih, a pred publikom i gostima iz inostranstva nastupiće Konstrakta i Senidah - počinje izvor, i dodaje:

- Izbor na Senidah je pao jer je ona balkanska atrakcija s apsolutno novim i originalnim zvukom. Pored toga njen vizuelni identitet i činjenica da glasno podržava LGBT+ prava i više je nego kandiduju da nastupi na ovom događaju. Kada je reč o Konstrakti, tu je stvar i više nego jasna. Pošto je na ovogodišnjoj Evroviziji napravila izuzetan uspeh i skrenula pažnju kako na sebe tako i na Srbiju, organizatori smatraju da je ona najpogodnija muzička ličnost koja treba da peva i održi performans na ovom događaju. Njene poruke u javnosti takođe propagiraju toleranciju i ljubav prema ovoj zajednici - dodao je izvor.

Izvor otkriva da su pevačice oduševljene ponudom, a da se ceo koncept nastupa brižljivo priprema.

- Konstrakta i Senidah su veoma zadovoljne ovom ponudom i počele su da kreiraju performanse koji će biti dostojni estetskih i muzičkih navika gejeva iz Evrope - kaže izvor, i navodi koliko se stranaca očekuje tokom nedelje ponosa u Beogradu.

1 / 11 Foto: Facebook/Budi human - Humanitarne licitacije

- U Srbiji se zbog Evroprajda očekuje dolazak preko 20.000 ljudi iz Evrope i sveta. Biti organizator ovakvog događaja jako je važno za imidž Beograda i Srbije u svetu - završava izvor.

Ovogodišnji Evroprajd je 29. po redu koji se organizuje širom Evrope. Evroprajd je panevropski međunarodni LGBT događaj koji se svake godine održava u drugom gradu. Grad domaćin je obično onaj koji ima ustanovljenu tradiciju održavanja parade ponosa ili jaku LGBT+ zajednicu. Prilikom izbora domaćina u obzir se uzima iskustvo organizatora, politički značaj događaja za region i nivo prijateljske nastrojenosti grada prema LGBT+ populaciji. Evroprajd je prvi put organizovan u Londonu 1992. godine, na kojem je prema procenama prisustvovalo više od 100.000 ljudi. Godine 2015. Evroprajd je po prvi put održan u nekoj bivšoj sovjetskoj republici, tačnije u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.