TRAGIČNA SMRT VELIKE ZVEZDE SFRJ TADA JE POTRESLA MNOGE: Nije dočekao tridesetu, SUDBINA JE TAKO HTELA!
Davor Dujmović, Foto: Printscreen/Youtube/Trololo

tuga

TRAGIČNA SMRT VELIKE ZVEZDE SFRJ TADA JE POTRESLA MNOGE: Nije dočekao tridesetu, SUDBINA JE TAKO HTELA!

Pokušao je da se leči

Objavljeno:

Davor Dujmović ostaće upamćen kao Perhan iz filma Dom za vešanje, ali i po ulogama u Top listi nadrealista.

Tragično je preminuo 31. maja 1999. godine. Početak karijere praktički ga je zatekao nespremnog. Naime, jednom prilikom, dok je bio dečak, susreo se sa Emirom Kusturicom i njegovim asistentom.

1 / 4 Foto: Printskrin/Youtube/ddzeco

Asistent je odmah pitao Davorovog oca da li bi hteo da povede sina na audiciju za film "Otac na službenom putu", na šta je on i pristao. Kasnije se pokazalo da je on baš savršen za tu ulogu. Posle filma "Otac na službenom" odlučio je da upiše filmsku akademiju, ali to mu nije uspelo. S nepunih osamnaest godina dobio je glavnu ulogu u idućem filmu Emira Kusturice "Dom za vešanje" i nakon toga je proglašen jednim od najboljih glumaca u Evropi. Početkom devedesetih došao je u dodir s heroinom i nekoliko puta je neuspešno pokušavao da se leči. Rat ga je zatekao u Sarajevu odakle odlazi u Beograd. U Srbiji je snimio nekoliko filmova, a možda i najpoznatiji je "Underground".

Posle rata odlazi u Sloveniju, gde se borio s alkoholizmom i depresijom. 31. maja 1999. godine počinio je samoubistvo vešanjem u Novom Mestu. Nije proslavio ni trideseti rođendan.

Davor Dujmović
foto: Printscreen

Dok je išao u drugi razred niže muzičke škole, imao je običaj da nakon nastave svrati kod svog oca koji je tada radio na tržnici Markale.

- Bili smo siromašni, nisam imao instrument, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tako vežbao - pričao je Davor.

Davor Dujmović
foto: Printscreen

Početkom 90-ih ozbiljnije se "navukao" na narkotike i nekoliko puta pokušao je da se leči, ali bezuspešno. U tom periodu preko medija je poručivao: "Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo "ja sam mal' pa sam radoznal", ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću."

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.