TRAGEDIJA STEFANA MILENKOVIĆA: Za sve su krivi LEKARI, pogrešili su!
Foto: Moja priča RTV Printscreen

užas

TRAGEDIJA STEFANA MILENKOVIĆA: Za sve su krivi LEKARI, pogrešili su!

Iza prepoznatljivog osmeha svetski poznatog violiniste krije se bolna priča za koju javnost skoro i da nije čula

Objavljeno: 10:23h

Koliko je veliki umetnik i koliko publika obožava Stefana Milenkovića videlo se pre nekoliko dana, 21. juna, na maestralnom koncertu održanom na „Svetski dan muzike“ u okviru projekta „Rock El Casico“, kada je nastupio sa Neletom Karajlićem.

Iza prepoznatljivog osmeha svetski poznatog violiniste krije se bolna priča za koju javnost skoro i da nije čula. Kada mu je bilo trideset godina, suočio se sa stravičnom situacijom iz koje je na svu sreću izašao kao pobednik.

1 / 5 Foto: Profimedia

‒ Sa trideset godina imao sam ogroman problem sa kičmom. Proveo sam šest meseci ležeći na leđima. Nisam mogao da stojim, otkazao sam sve koncerte, razvio se strašan stres, anksioznost, prvi put sam osetio depresiju, kao da vas prekrije ćebe ‒ iskreno je ispričao Stefan u intervjuu za „Nedeljnik“.

Da stvar budu gora, situacija se neverovatno zakomplikovala.

‒ To se desilo početkom jula 2006. I trajalo je godinu dana. Otišao sam u bolnicu gde su zeznuli ceo proces i napravili medicinsku grešku. Osiguranje nije htelo da to pokrije. Taj oporavak i vraćanje u život posle operacije bili su teški. Od nekoga ko je fizički bio veoma aktivan stigao sam u stanje u kome sam se jedva kretao ‒ priznao je Stefan i otkrio da je godinu dana kasnije spoznao svoju veliku ljubav.

Naime, iako se plašio visine, na nagovor prijatelja flautiste, skupio je hrabrost i usudio se na skok padobranom. Danas, petnaest godina kasnije i posle nekih šest stotina skokova priznaje:

1 / 1 Foto: Promo

‒ I dalje sam zaljubljen u nebo i taj sport. Kad skočiš iz aviona, to je čist poetički gest. Sve me to podseća na koncerte. Ta kombinacija između režima pripreme i potpune slobode.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso / Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.