U ovom izdanju ga nikada niste videli: Zvali su ga "čudo od deteta", a onda je pokazao i svoje drugo lice
Stefan Milenković, Foto: Promo

zavisnik od adrenalina

U ovom izdanju ga nikada niste videli: Zvali su ga "čudo od deteta", a onda je pokazao i svoje drugo lice

Na motoru ja obišao celu Ameriku nekoliko puta, a poslednjih 12 godina aktivno se bavi i padobranstvom i ima više od 600 skokova

Objavljeno:

Prvi put je kao solista na scenu stao sa svega šest godina, do 16. je održao svoj 1000. koncert, a koliko ih je širom sveta bilo nakon toga ne pamti ni sam, čak ni otprilike.

I dok na sceni deluje možda potpuno drugačije, istina je da je Stefan Milenković apsolutni zavisnik o adrenalinu. Na motoru ja obišao celu Ameriku nekoliko puta, a poslednjih 12 godina aktivno se bavi i padobranstvom i ima više od 600 skokova.

- To mi je neka vrsta reseta, čak odmor, mada bi sigurno većina rekla da je to najčudniji odmor na svetu. Skakanje me toliko zaokupi da ne razmišljam ni o čemu drugom, samo dan-dva ako skačem, resetujem se i onda sam spreman da se vratim onome što sam radio - otkrio je Stefan, koji se, nakon gotovo četiri decenije obilaženja zemaljske kugle i nastupa pred, između ostalih, američkim predsednikom Ronaldom Reganom i papom Jovanom Pavlom II, kao i sa bendom Gorillaz u Apolo teatru u Njujorku, vratio u svoju rodnu Srbiju i za to je imao i te kako dobar razlog.

Naime, budući da je Novi Sad odabran za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, Stefan Milenković prihvatio je angažman kao kustos za klasičnu muziku kroz rad nove Gradske koncertne dvorane i njen prvi umetnički direktor.

Osim toga, upravo u Novom Sadu, 11. septembra Stefan će održati koncert pod vedrim nebom - na novosadskom Korzu, u sklopu festivala Kaleidoskop kulture, imaće nastup sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, koji počinje simbolično u 20:22, jer je to godina titule Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.

Na programu koncerta, koji se održava u sklopu nedelje izvođačke umetnosti festivala Kaleidoskop kulture, naći će se Rumunski koncert Đ. Ligetija, Fantazija „Karmen” P. Sarasatea, Plesovi iz Galante Z. Kodalja, Introdukcija i Ronto kapričozo K. Sen-Sansa i Bolero M. Ravela.

Četvrti Kaleidoskop kulture održava se od 2. septembra do 8. oktobra, a ovaj celogodišnji projekat kulture zajedništva će i ovaj put, tokom pet nedelja, predstavljajući pet vrsta umetnosti, kroz različite procese spojiti umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, i na kraju leta prikazati prostore i programe širom grada, promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.