ŠOOK! EVO KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Istina će vas ostaviti bez teksta!
Foto: Espreso, Dado Djilas

malo ko je znao

ŠOOK! EVO KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Istina će vas ostaviti bez teksta!

Političku karijeru započinje u Srpskoj radikalnoj stranci.

Objavljeno:

Nebojša Stefanović, rođen je 1976. godine u Beogradu (45 godina), srpski je političar i doktor ekonomskih nauka, potpredsednik Vlade i ministar odbrane, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Politikom se bavi više od 25 godina. Političku karijeru započinje u Srpskoj radikalnoj stranci. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke 2008. godine.

1. juna 2014. grupa naučnika iz Velike Britanije objavila je tekst u kome se navodi da su delovi Stefanovićeve doktorske disertacije plagijati prepisani iz drugih naučnih radova.

Međutim, odlukom Senata Megatrend univerziteta od 5. juna 2014. godine obrazuje se Komisija za ocenu osnovanosti pokretanja postupka poništavanja diplome doktora ekonomskih nauka Nebojše Stefanovića.

Nebojša Stefanović
foto: Ana Paunković

Komisiju su činili članovi: prof. dr Boris Krivokapić, prorektor za naučnoistraživački rad Megatrend Univerziteta, prof. dr Oskar Kovač, predsednik Komisije za kontrolu kvaliteta doktorskih disertacija, prof. dr Neđo Danilović, redovni profesor na predmetu Metodologija naučnih istraživanja na Fakultetu za pravo, javnu upravu i bezbednost u Beogradu i dr Mihajlo Rabrenović, docent na predmetu Strategijski menadžment na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu.

Senat Megatrend univerziteta je 11. juna 2014. godine usvojio izveštaj Komisije u kojem se navodi da ne postoji osnov za pokretanje poništavanja diplome doktora ekonomskih nauka Nebojše Stefanovića.

Još jedna, nezavisna, komisija formirana je odlukom Senata Megatrend univerziteta 25. avgusta 2014. godine i to u sastavu prof. dr Božidar Leković, prof. dr Svetislav Tabaroši i prof. dr Ivan Radosavljević.

Komisija je 23. septembra 2014. godine jednoglasno zauzela stav da ne postoji osnov za pokretanje postupka za poništavanje diplome doktora ekonomskih nauka Nebojše Stefanovića.

Inače, Nebojša je oženjen sa Anom Stefanović, koja se ne pojavljuje često u javnosti, a s njom ima dvoje dece, ćerku i sina.

1 / 7 Foto: Dragan Kadić

Bonus video:

04:35

OVA BOLEST KOSI ŽENE U SRBIJI, SVAKOG DANA JEDNA UMRE! Doktor Stefanović apeluje: Ako osećate ove simptome, HITNO se javite lekaru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.