FILMSKI VIKEND U ZNAK SEĆANJA NA VEČITOG DEČAKA I BEOGRADSKOG ŠMEKERA DRAGANA NIKOLIĆA!
Foto: Promo

divno!

FILMSKI VIKEND U ZNAK SEĆANJA NA VEČITOG DEČAKA I BEOGRADSKOG ŠMEKERA DRAGANA NIKOLIĆA!

Pogledajte film Nacionalna klasa

Objavljeno:

Dragan Nikolić je svojim ulogama ispisao istoriju jugoslovenske kinematografije, a njegovi filmovi odolevaju vremenu i nakon nekoliko decenija. Večiti mladić i beogradski šmeker, ostavio je neizbrisiv trag, a danas u 15.20 časova na Kurir televiziji imate priliku da se podsetite njegove kultne uloge u filmu Nacionalna klasa.

Radnja filma smeštena je u Beogradu, a prati život dvadesetsedmogodišnjeg Flojda,automobilskog trkača u nacionalnoj klasi i velikog ljubavnika. Strastveni vozač Branimir Mitrović Flojd pokušava da se iz Nacionalne klase, odnosno takmičenja u fići, prebaci u takmičenje višeg ranga i boljih automobila.

Kako bi uspeo u svojoj namerni, neophodno je da pobedi na važnoj trci, a za to mora da odloži služenje vojnog roka. U tome mu pomaže prijatelj Mile.

Nacionalna klasa
foto: Promo

Film je snimljen 1978. godine u režiji Gorana Markovića. Spada u najvoljenije i najpopularnije filmove tog doba, a čuveni Dragan Nikolić ostaće zauvek upamćen po maestralnoj ulozi Flojda.

Glavne uloge u filmu tumače Dragan Nikolić, Bogdan Diklić, Gorica Popović, Rade Marković, Aleksandar Berček, Olivera Marković, Voja Brajović, Bora Todorović i Mića Tomić.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.