OTKRIVENO ŠTA JE UBILO MILORADA MANDIĆA MANDU: Isplivala ISTINA nakon ŠEST godina!
Foto: Printscreen

tragično

OTKRIVENO ŠTA JE UBILO MILORADA MANDIĆA MANDU: Isplivala ISTINA nakon ŠEST godina!

Rođen je 3. maja 1961. na Dušanovcu, a odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem koji je bio vojno lice

Objavljeno: 13:51h

Milorad Mandić Manda preminuo je na današnji dan 2016. godine u 56. godini života, na sceni pozorišta “Vuk Karadžić”, kada mu je pozlilo za vreme predstave.

Rođen je 3. maja 1961. na Dušanovcu, a odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem koji je bio vojno lice.

Elektrotehnički fakultet napustio je posle prve godine, a Fakultet dramskih umetnosti odlučio je da upiše pošto je upoznao svet glume kroz Dramsko eksperimentalni studio amaterskog pozorišta.

Manda se u životu borio za očuvanje i obnovu pozorišta Boško Buha, što mu je bila jedna od najvećih želja, ali i najstrašnijih muka. U to pozorište uložio je sve što ima, a u jednom od poslednjih intervjua govorio je o tome ovako:

– Dobio sam uveravanja da nove vlasti imaju izuzetno razumevanja za stanje u Buhi i da će dati sve od sebe da deca Beograda i Srbije dobiju pozorište kakvo zaslužuju. Naša idealna misija je da uz naslov “Pozorište od nacionalnog značaja”, posle svih izvedenih radova postanemo “Nacionalni teatar dece i omladine Srbije” i da zauzmemo poziciju na Trgu republike pored Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta. Nacionalni dečji teatar podrazumeva objedinjavanje na jednom mestu pozorišta “Pinokio” i “Puž”. Nekim simultanim radom na tri scene, malih i većih formi. možemo doći u poziciji da mi možemo da dođemo s predstavom gde je neophodno. Ne žive samo deca u Beogradu i u krugu dvojke.

1 / 6 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Njegov brat je kasnije progovorio o mukama koje su pratile čuvenog glumca koji nas je godinama uveseljavao svojim talentom:

– Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želio da ga sredi, sam je jurio sponzore. I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo. Kada se oženio Anjom digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana preseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi – rekao je njegov brat za Kurir.

Pored brojnih uloga u pozorištu, ostaće upamćen i po filmovima “Lepa sela, lepo gore”, “Ivkova slava”, “Mrtav ladan”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Točkovi”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Braća po materi”, te u serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Ravna gora”, “Jagodići”, “Bolji život”.

Manda je za sobom je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.