BILA JE GLAVNA KONKURENCIJA BRENI 80-ih, a onda..: Zapretili su joj da će je UBITI, preko noći je SMAKNUTA! (FOTO)
Foto: Printscreen

niste znali!

BILA JE GLAVNA KONKURENCIJA BRENI 80-ih, a onda..: Zapretili su joj da će je UBITI, preko noći je SMAKNUTA! (FOTO)

Bila je pandan Lepoj Breni i vlasnica brojnih hitova

Objavljeno: 18:44h

Te 1983. godine ona je bila jedna od najpopularnijih estradnih umetnica bivše Jugoslavije. A onda je krajem osamdesetih potpuno nestala sa javne scene. Nikada više nije snimila nijedan album.

Pevačica Gordana Adamov, kojoj je voditelj Milorad Ilić Minimaks dao nadimak Lepa Lana, tih je godina bila zvezda narodne muzike u usponu.

“Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album ‘Ja sam Lana’, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i ‘Slatkim grehom’, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni predstavio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpila autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku”, rekla je jednom prilikom Gordana Lana Admov.

Njena pojava na estradi trebalo je da zaseni slavu Lepe Brene i od nje napravi njenu glavnu konkurenciju. Njih dve su inače uprkos ovakvim najavama bile u odličnim odnosima.

Gordana Adamov
foto: Printscreen

“Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme je bila ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nikada nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. I danas, kada se sretnemo, lepo se ispričamo”, dodala je tad Lana.

Pevačica, iako nikada više nije izdala album, nije prestala da peva.

“Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Smatram da je radost svakog čoveka da do kraja života radi posao koji voli. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim”, tvrdi pevačica, koja najveću podršku ima od sina i supruga, sa kojim je godinama u srećnom braku.

“Volim i poštujem svoje kolege, iako više nisam na estradi, viđam se sa njima i na nastupima. Lepu Lukić često srećem, videle smo se jednom u Americi, u kontaktu sam i sa Miroslavom Ilićem”.

1 / 4 Foto: Instagram

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.