ESTRADA ĆUTI KAO ZALIVENA O SKANDALU DECENIJE? ISTO JE MOGLO NJIMA DA SE DESI: HAJKA na Milicu Pavlović NE PRESTAJE
Milica Pavlović i Ana Nikolić, Foto: Emilija Jovanović, Ataimages, Stefan Stojanović, Printscreen

"kolegijalnost"

ESTRADA ĆUTI KAO ZALIVENA O SKANDALU DECENIJE? ISTO JE MOGLO NJIMA DA SE DESI: HAJKA na Milicu Pavlović NE PRESTAJE

Milica Pavlović trpi medijski pritisak već mesecima. Na udaru je bila zbog pesme "Crna jutra" kada je preživela "sajber nasilje", u međuvremenu je izgubila dva člana porodice koje je volela više od svojih bioloških roditelja i koji su je odgajali i vaspitali, a sada joj se dešava i ova hajka bez ikakvog osnova

Objavljeno: 11:03h
Maša Ćorić

Pevačica Ana Nikolić nastupila je u jednom klubu gde je pevala demo verziju hita "Provereno" koju u originalu izvodi njena koleginica Milica Pavlović, a deo je njenog poslednjeg studijskog albuma "Posesivna".

Milica Pavlović, Ana Nikolić
foto: Nemanja Nikolić/Printscreen

Naime, na TikToku, a kasnije i na Tviteru, podeljen je video na kojem Ana izvodi pomenutu numeru, ali u drugačijoj verziji od originala.

Mnogi korisnici društvenih mreža su odmah prokomentarisali ovaj njen potez.

Demo verzija je zapravo probna verzija, u ovom slučaju muzičke numere, kako bi izvođač "probao" muziku i odlučio da li će kupiti tu pesmu ili ne.

U ovom slučaju, "Provereno" je prvo stigla u ruke Nikolićeve, međutim, pesmu je ipak kupila njena koleginica Milica Pavlović koja ju je prilagodila sebi i izmenila i tekst.

1 / 14 Foto: Nemanja Nikolić

Numera je ubrzo postala veliki hit i skoro u svakom klubu je moguće čuti je, ali mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da Ana izviđenjem numere u svojoj verziji i sa drugačijim tekstom buni publiku, kao i da nema autorska prava.

"Ana peva demo verziju pesme sa drugačijim tekstom koju nije kupila. Da peva Miličinu verziju, odnosno original, ne bi bilo problema. Zamisli kad bi sada sve pevačice tako radile, snime demo, ne svidi im se, koleginica kupi, postane hit, onda uzme da peva svoju verziju i profitira od toga" jedan je od komentara.

"Ona ovo ne sme da radi, izmenila je pesmu i nije je ni platila", "Meni je ovo jadno", "Svi izvode tuđe pesme, ali ovo nije ista pesma i nije je platila", "Ovo nije legalno, buni publiku", pisali su dalje tviteraši.

Opšte je poznato da kompozitori nude određene pesme raznim pevačima, te da ih mnogi otpevaju u studiju, ali u međuvremenu odustanu od kupovine iste jer smatraju da neće biti hit, što se, sudeći prema Brajovićevoj poslednjoj objavi, desilo u slučaju Nikolićeve i pesme "Provereno", pri čemu je "potkačio" pevačicu, između redova poručujući da "nije umela da prepozna pesmu" i da je "iznese".

- "Provereno" polako postaje hit. Milica Pavlović je jedini i isključivi pevač kome je ta pesma bila suđena. Imala je osećaj da prepozna pesmu i da je iznese. Posle bitke svi su generali pametni. Pobeda ima hiljadu očeva, a poraz je siroče. Milice, uživaj u pobedi i ne haj za generale - poručio je putem Instagrama Braja, što je Pavlovićeva podelila na svom nalogu.

Ova objava je stavila tačku na sva nagađanja o tome kako je Milica "ukrala" pesmu Ani, dok se i dalje vode oštre rasprave o tome da li je "pun pogodak" ili "bedan potez" puštanje demo verzije pesme na društvenim mrežama nakon što je ista postala hit.

NEOSNOVANA HAJKA NA MILICU PAVLOVIĆ

Iako je Ana Nikolić je uprkos činjenici da pesma nije njena izvela i na poslednjem nastupu 'u svojoj režiji' pesmu "Provereno", što je izazvalo novi talas sukoba na društvenim mrežama.

Takođe, važno je napomenuti da skoro svi pevači pre kupovine pesama prvo otpevaju demo verziju. Ukoliko im se dopadne, kaparišu ili odmah kupe pesmu, ukoliko ne, batale je ili je "ukradu" kao Ana Nikolić.

Folker Aca Lukas podržao je koleginicu Anu i njeno izvođenje ove numere, što je izazvalo oštru osudu i reakciju Miličine prijateljice Jelene Karleuše.

- Kakav je bre ovo način? Na šta ovo liči? Sram vas bilo, bre! Apsolutna podrška za Milicu! Pevam skoro 30 godina i nikada se ovakve stvari nisu dešavale - istakla je JK.

Podsetimo, Karleuša već godinama nije u dobrim odnosima sa Lukasom, a sukobi bivših prijatelja 'oživljavaju' s vremena na vreme. I sama Pavlovićeva je svojevremeno istakla da sa folkerom nema dobar odnos.

Pitali smo ostale kolege šta kažu na ovu temu s obzirom na to da je isto moglo i njima da se desi.

Goga Sekulić:

"Šta da Vam kažem, to je Srbija. Tako sam se i ja osećala kada je moja pesma skinuta sa zvaničnog YT kanala dok je kasnije otpevala sličnu verziju Seka Aleksić na novom albumu. Ta autorska prava moraju pod hitno da se reše, ili neka nam vrate pare"

Goga Sekulić
foto: Instagram printscreen

Dara Bubamara:

"Nemam komentar. Ne zanimaju me tuđi životi, uskoro mi izlazi pesma i totalno sam fokusirana na to."

Dara Bubamara
foto: Instagram

Tanja Savić:

"To se u estradnom svetu dešava vrlo često. Ivana Selakov je prepevala demo verzije nekoliko mojih pesama međutim nikada nije bilo problema. Nisam se preterano bavila ovom temom, a koliko znam tekstovi od jedne i od druge pesme su vrlo slični."

Tanja Savić
foto: instagram/tanja_savic_private

Edita Aradinović:

Milicina pesma je fenomenalna ali super stoji i Ani. Kao muzičari, često se susrećemo sa demo verzijama pesama koje su drugi izvođači otpevali.

Edita Aradinović
foto: Instagram

Tea Tairović nam je na ovu temu odgovorila sa:

"Hahahaha, to je moje mišljenje."

Tea Tairović
foto: Instagram

A autora pesme Dragana Brajovića Braju smo pitali da li Ana ima pravne osnove za izvođenje ove numere, ukoliko ne, da li ce on kao autor moze da joj stane na put?

Dragan Brajović Braja
foto: Damir Dervišagić

Ostali smo bez odgovora, ali se pomenuti oglasio za drugi medij i rekao:

- Slučaj je fabrikovan, nisam to doživeo za 30 godina rada na estradi. Nemam komentar. Pesma je pisana za Milicu Pavlović - rekao je Braja za Novu pa potom dodao:

- Sve je već rečeno i ne bih se uplitao u tu priču. Neka služi na čast akterima koji to rade sa pesmom „Provereno“ - rekao je Braja za Alo, dok se za ovaj portal oglasio i izvor blizak Pavlovićevoj, te otkrio kako ona reaguje na ovaj skandal.

Ana Nikolić, Milica Pavlović
foto: Emilija Jovanović, Ataimages, Stefan Stojanović, Printscreen

Podsetimo, Milica Pavlović trpi medijsku hajku već mesecima. Na udaru je bila zbog pesme "Crna jutra" kada je preživela "sajber nasilje", u međuvremenu je izgubila dva člana porodice koje je volela više od svojih bioloških roditelja i koji su je odgajali i vaspitali, a sada joj se dešava i ova neosnovana hajka.

Bonus video:

20:53

Milica Pavlović : Promocija albuma Posesivna

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.