NEĆETE VEROVATI KOLIKO JUGOSLAV ĆOSIĆ ZAPRAVO IMA GODINA: Niko nije imao pojma, ŠTA JE OVO?!
Foto: Zorana Jevtić

mnogi se začudili

NEĆETE VEROVATI KOLIKO JUGOSLAV ĆOSIĆ ZAPRAVO IMA GODINA: Niko nije imao pojma, ŠTA JE OVO?!

Najveću podršku na profesionalnom i privatnom planu daje mu supruga Jelena sa kojom ima dva sina.

Objavljeno:

Jugoslav Ćosić je novinarstvom počeo da se bavi u Studentskom radio programu Indeks 202. Iz studentskog radija prešao je na II program Radio-Beograda, na kom je vodio i uređivao informativnu emisiju Niko kao ja, a potom i Zeleni Megaherc. Bio je poslednji voditelj ove emisije, koja je emitovana u saradnji sa II programom Radio-Zagreba.

Iako ima diplomu Pravnog fakulteta u Beogradu, novinarstvo ga je privuklo još tokom studija i zadržalo pod svojim okriljem više od tri decenije. Tokom nemirnih devedesetih emigrirao je u Australiju, a život u ovoj dalekoj zemlji opisao je u knjizi "Vreme sna", koju je izdao.

Iako se povratak u Beograd desio neposredno pred bombardovanje 1999. godine, novi odlazak nije bio opcija, već povratak profesiji koja ga je profilisala u jednog od najkredibilnijih novinara u Srbiji. Iako je sagovornicima na najvišim pozicijama umeo da postavlja neugodna, gotovo islednička pitanja, pretnje nikada nije doživeo, a tvrdi da ga iste ne bi zastrašile.

Najveću podršku na profesionalnom i privatnom planu daje mu supruga Jelena sa kojom ima dva sina, Konstantina i Damjana. Posle dinamičnog poslovnog angažovanja neophodni mir pronalazi u svojoj vikendici na Avali, kao i na treninzima, za koje tvrdi da su veliko iskušenje za ljudsku lenjost.

Rođen je 1960 godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu - Odsek za međunarodno pravo, Univerziteta u Beogradu.

Jugoslav Ćosić
foto: Zorana Jevtić

Diplomirani ste pravnik, ali ste za svoj poziv odabrali novinarstvo. Kada ste i zbog čega odlučili da promenite profesiju?

- Odmah sam to odlučio. U kratkoj biografiji na koricama knjige napisao sam da jedino ja nemam odgovor na pitanje zašto sam upisao i završio baš Pravni fakultet. Već na prvoj godini fakulteta počeo sam da radim na radiju. To je za mene bila ljubav veća od one iz Verone. - izjavio je Ćosić svojevremeno za Hello.

Pokazuju li vaši sinovi interesovanje za medije i kako im se dopada vaš posao?

- Samo za internet. Hiljadu puta su me videli na televiziji i oduvek im je to bilo dosadno, ali prvi put kad su otkucali moje ima na internetu bili su uzbuđeni. To je ono čemu oni teže. Ne verujem da će ih ikada ijedan drugi medij interesovati. Oni su ta generacija. Uvek mi je i smešno i tužno kad neko od ljudi koje znam kaže kako svojoj deci ograničava internet na jedan sat dnevno i slično. Ne možete im oduzeti ono što su oni, možete samo da izgubite kontakt sa njima. Danas je to veoma važno razumeti. Oni su sasvim drugačija generacija, ne pristaju na drugačiji odnos sa roditeljima nego ortački. To što ste im roditelji, samo po sebi, za njih nije značajno. - rekao je za pomenuti portal.

Jugoslav Ćosić
foto: Printscreen / Youtube

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.