PEVAČU UPRAVO DIJAGNOSTIKOVANA JEZIVA VIRUSNA INFEKCIJA: Obratite pažnju na OVE SIMPTOME, sluti TRAJNA PARALIZA!
Foto: Kurir, Emilija Jovanović

zabrinuo sve

PEVAČU UPRAVO DIJAGNOSTIKOVANA JEZIVA VIRUSNA INFEKCIJA: Obratite pažnju na OVE SIMPTOME, sluti TRAJNA PARALIZA!

On je u snimku na Instagramu rekao da zbog paralize lica nije mogao da zadovolji želju brojnih fanova da održe koncerte.

Objavljeno:

Pevačka zvezda Džastin Biber (28) morao je da otkaže neke koncerte ove nedelje zbog zdravstvenih problema, ali i narednih nedelja, a sada je otkrio o čemu se radi.

On je u snimku na Instagramu rekao da zbog paralize lica nije mogao da zadovolji želju brojnih fanova da održe koncerte u Vašingtonu i Torontu.

- Kao što vidite, ne mogu da trepnem na jedno oko. Takođe, s jedne strane, ne mogu da se smejem. Dakle, imam potpunu paralizu na ovoj strani lica, rekao je Biber na Instagramu otkrivajući da mu je dijagnostikovan Remzi Hantov sindrom.

Reč je o virusnom oboljenju uzrokovanom herpes zosterom, a simptomi mogu biti jak bol u uhu i prolazna ili trajna paraliza lica.

"To je zbog virusa koji napada nerv u mom uhu i facijalnim nervama i izazvao je paralizu mog lica", objasnio je Biber u trominutnom videu koji pokazuje desnu stranu mog lica.

On je zamolio svoje fanove za strpljenje i upozorio da će morati da otkažu neke nastupe jer „fizički nije spreman za njih“.

Nasmejao se i trepnuo nekoliko puta želeći da pokaže pratioce na Instagramu, a ima ih 240 miliona, jer mu se desna strana lica uopšte ne pomera.

1 / 7 Foto: Profimedia

- Ovo je prilično ozbiljno, kao što vidite. Voleo bih da to nije slučaj, ali očigledno, moje telo mi govori da moram da usporim. Nadam se da razumete. Iskoristiću ovo vreme da se odmorim i opustim da se vratim pevanju, za to sam rođen, rekao je.

Dodao je da radi vežbe lica kako bi se „vratio u normalu“, ali da ne zna koliko će mu trebati da se oporavi.

Nekoliko sati nakon objave, ponovo se obratio fanovima u Instagram pričama.

Inače, Ramsay Huntov sindrom (takođe poznat i kao Očni zoster) je virusna infekcija genikulatnog gangliona facijalnog živca koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac. Ramsay Huntov sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku. Uzrokovan je reaktiviranjem herpes zoster virusa koji je prethodno kod pacijenta uzrokovao male boginje. Osim bolnog osipa herpes zostera, Ramsay Huntov sindrom može da dovede do facijalne paralize i gubitka sluha u uhu koje je pogođeno infekcijom. Dakle, virus inficira facijalni živac koji inerviše i kontroliše mišiće lica.

Simptomi

U nekim slučajevima, herpes zoster može da dovede do ranih simptoma koji se pojavljuju nekoliko dana pre ispoljavanja bolnog osipa. Među te rane simptome spadaju:

glavobolja;

osećaj žarenja, golicanja, utrnulosti ili svraba kože na inficiranom delu tela;

opšte loše stanje organizma

groznica

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.