ŽENA MU JE BILA VANVREMENSKA LEPOTICA, A IDILU JE POKVARILA SMRT SINA: A onda je i ćerku POVUKLA DROGA!
Foto: Kurir

potresno

ŽENA MU JE BILA VANVREMENSKA LEPOTICA, A IDILU JE POKVARILA SMRT SINA: A onda je i ćerku POVUKLA DROGA!

Malo ko zna potresne detalje

Objavljeno:

Na koncertu Miše Kovača (80) na Starom placu u Splitu, 5. juna, bila i njegova bivša supruga Anita Kovač rođena Baturina, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, njihova ljubavna priča bila je sve osim jednostavna, on je bio oženjen, a ona gimnazijalka. Mišo se "do ušiju" se zaljubio davne sedamdesete u fatalnu mis Jugoslavije, Anitu Baturinu, za vreme svog nastupa u Splitu. Anita se na tom koncertu pojavila u pratnji prijatelja, a čim je kročila u dvoranu, svima je zastao dah.

Ona je bila mis Jugoslavije 1970. godine, gimnazijalka koju je čekala blistava karijera. Režiseri su joj nudili filmske uloge, modni skauti otimali su se za fatalnom plavušom, pozirala je na naslovnicama svih tadašnjih novina, nosila modne revije na terasama najelitnijih dalmatinskih hotela...

Nakon što je te večeri stigla na koncert, veče je provela u pevačevom društvu, no, bila je prilično suzdržana. Mišo je već bio oženjen s Ljubicom Komadinom, a reputacija osobe za kojim je ludela svaka žena za Anitu je bio dovoljan razlog za distancu.

Granicu između ljubavi i prijateljstva prešli su potpuno slučajno, nekoliko meseci nakon prvog susreta, kad ju je Mišo vozio kući. U zavoju joj je slučajno dodirnuo ruku i taj je dodir uzburkao strasti. Nakon dve godine par se oženio, ubrzo im se rodio sin Edi, potom i kći Ivana.

1 / 5 Foto: Kurir

Živeli su u Zagrebu, u luksuznom stanu na Gornjem gradu, proputovali gotovo čitav svet, a medije su hranili pričama o mirnom porodičnom životu bez trzavica i afera.

- Mi smo imali dosta "porođajnih muka" dok smo se sreli, dok smo ljubovali. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovek. Stvarno sam želeo da budemo zajedno - rekao je Mišo jednom prilikom.

Smrt sina presudila porodičnoj idili

Slika o idealnoj porodici trajala je sve do početka 90-ih kad im je u ratu stradao sin Edi. Priču o tome što se tačno dogodilo i kako se raspala jedna porodica, Mišo nikada nije ispričao do kraja.

- Kad se dogodila porodična tragedija, kad je poginuo naš Edi, porodica se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvestila i rekla sebi: "Tako više ne ide!' - prepričala je Anita najteži period u životu.

- Nije bilo lako. Posebno kad je moj advokat došao do istorije bolesti našeg sina. Za razliku od papira što smo ih mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin Edi umro od povrede glave, takvog da bi na kraju mogao živeti, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo kako je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu. Bio je sedam dana u komi i umro je u velikim bolovima.

- Danas kad ga nema, mogu reći da se sigurno nije sam ubio i da je, po mom mišljenju, bio deo neke političke igre. Kakve, ne znam, i to je ono što i mene i Mišu kao roditelje boli. Mišo se želio osvetiti, tražiti pravog krivca, no ja sam mu savetovala da to ne čini jer svakome će se vratiti milo za drago - rekla je bivša Mišina supruga koja dana s živi u Tribunju.

1 / 3 Foto: Instagram printscreen/ivanakovacofficial

Mišo napustio suprugu zbog astrološkinje

Osim te tragedije, javnost je u to vreme šokirala i vest da je Mišo napustio porodoicu i sreću pronašao u zagrljaju druge žene. U pitanju je bila astrološkinja Silvija Conte-Calvi Marković, koju je upoznao slučajno i u kojoj je video osobu koja će mu ponuditi mir nakon porodične tragedije.

- Mišo je samo otišao iz našeg stana. Kad sam ga pitala gde ide, rekao mi je jedino da odlazi. Istog poslepodneva javila mi se poznanica i rekla mi da ga je videla kako se ukrcao na trajekt za Brač s dotičnom damom. Ivana i ja bile smo šokirane - otkrila je ona ranije.

- Nakon nekoliko dana, koliko mi je trebalo da ga dobijem telefonom, Mišo i ja smo se našli u motelu Plitvice na zagrebačkoj obilaznici. Dok smo sedili za stolom i dok sam ga gledala, mogla sam jedino reći kako ne verujem da mu se to dogodilo. Mišo je samo kratko rekao: "Eto, dogodilo se." Meni se to nikad ne bi dogodilo, pomislila sam i otišla iz motela. To je bio kraj naše ljubavi - rekla je Anita tada.

Ćerka Ivana u heroinskom paklu

Mišo je tog poslepodneva ostao s njihovom srednjoškolkom Ivanom i predao joj ključeve stana na Gornjem gradu u kojem je ostala živeti sama. Anita se odselila u Tribunj, a Mišo je tada živio na nekoliko adresa. Mišina se ljubimica zaljubila u pogrešnog dečka, lečenog narkomana uz kojeg je i sama počela konzumirati droge.

- Jednom je Ivana s tim dečkom doputovala u Tribunj i, čim sam je videla, shvatila sam da nešto nije u redu. Bila je izrazito mršava, izgubljena. Iste sam večeri pozvala Mišu i rekla mu kako sumnjam da se Ivana drogira. Umesto zabrinutosti oca, s druge sam strane čula netipičnog Mišu. Rekao mi je da ne izmišljam, pitao me što imam protiv nje i molio me da ih pustim na miru - ispričala je Anita.

No, njena se intuicija pokazala tačnom i uskoro je otkriveno da je Ivana heroinska zavisnica koju je trebalo hitno spasiti. Posebno kad se predozirala velikom količinom tableta za smirenje. U Ivaninu spašavanju važnu je ulogu odigrala tadašnja Mišina djevojka, a danas supruga Lidija koja je, videvši beživotno Ivanino telo, pozvala hitnu pomoć i time je spasila.

- Ivana je tada provela mesec dana na odvikavanju u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odeljenju kod doktora Sakomana. Dok se lečila, rekla sam Miši da nakon izlaska iz bolnice ne sme doći ni kod mene ni kod njega i da je za njen spas jedino rešenje zajednica. Znala sam da je za nju to bilo jedino rešenje i da joj ne smemo dati mogućnost povratka na ulicu - kaže Anita i dodaje kako je baš zbog nezine odlučnosti i sigurnog stava Ivana dobila svoju najtežu životnu bitku.

Korektni odnosi s Mišinom Lidijim

Za Mišinu suprugu Lidiju ima samo reči hvale.

- Stvarno joj želim sve najbolje u životu, naravno uz Mišu. Po njihovu ponašanju zaključila sam da se vole i to je najvažnije. Ništa joj ne zameram i drago mi je što je uz njega - rekla je tada iskreno.

Bonus video:

10:33

Espreso intervju: Sofija Una

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.