ŠOK VESTI! OLIVERA BALAŠEVIĆ NAPADNUTA U HRVATSKOJ!
Foto: Stefan Stojanović, Youtube

ŠOK!

ŠOK VESTI! OLIVERA BALAŠEVIĆ NAPADNUTA U HRVATSKOJ!

Niko nije očekivao takvu reakciju, okršaj sa hrtvatskim medijima!

Objavljeno: 07:50h

Dve i po godine nakon objavljivanja književnog prvenca "Planeta Dvorište" udovica Đorđa Balaševića, Olivera Savić Balašević održala je promociju na Filozofskom fakultetu u Osijeku, koja je, po pisanju tamošnjih medija, prerasla u skandal.

Naime, Olivera je posetiocima i novinarskim ekipama zabranila svako snimanje scenskog dela programa, tačnije 45-minutnog monologa. Odmah po dolasku udovica Đorđa Balaševića, navodno je izložila svoje uslove uz pretnju da će, bude li čula foto-aparat, prekinuti promociju. Zatim je, kako Hrvati tvrde, odbila da pozira s knjigom u ruci, uz objašnjenje da joj je potrebna koncentracija za to, te da će svima izaći u susret na samom kraju.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

Kad je zvanični deo promocije bio okončan pa je počelo potpisivanje knjige za posetioce novopečena spisateljica ponovo je, ističu, odbila da se slika uz objašnjenje da hrvatski mediji pišu ružno o njoj. Iz revolta, nekoliko ekipa pokupilo je svoje stvari i demonstrativno napustilo ivent.

Koji je razlog ovakvog Oliverinog ponašanja, koji mnogi nazivaju posledicom tuge za suprugom i potpunim nervnim rastrojstvom, ostao je nepoznat. Veruje se, međutim, da udovica Đorđa Balaševića nije zadovoljna medijskim praćenjem njenih pravnih odluka vezanih za bogatu umetničku zaostavštinu muzičara. Naime, posle smrti panonskog mornara ona je krenula u akciju zaštite njegovog lika i dela i sve čini kako bi zaustavila neovlašćena korišćenja njegove muzike.

Prisetimo se, za početak je s društvenih mreža obrisala sve fotografije na kojima je u društvu supruga. Pravnim putem zabranila je koncerte benda u čast Balaševiću, a navodno je i uklonila sa interneta sve snimke posvećene njegovoj umetnosti. Isto tako, neki mediji su preneli vest da je od vlasnika restorana Kućerda na lakat tražila novčanu odštetu jer je, po njenim tvrdnjama, reč o izrazu koji se prvi put pojavio u Balaševićevoj pesmi "Namćor".

Bonus video:

02:56

OLIVERA BALAŠEVIĆ O NENAKNADIVOM GUBITKU: BORIMO SE TEŠKO, ALI HRABRO! Ponosna sam na svoju decu kako se nose sa bolom

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.