ODUZETIH 12 BODOVA ZA SRBIJU OD CRNE GORE! Oglasili se povodom Evrovizije BESNI, imaju svoje zaključke!
Foto: youtube/printscreen

auuuu!

ODUZETIH 12 BODOVA ZA SRBIJU OD CRNE GORE! Oglasili se povodom Evrovizije BESNI, imaju svoje zaključke!

Šta se tačno desilo?

Objavljeno: 11:27h

Nakon objave EBU o navodnom neregularnom glasanju stručnog žirija u čak šest zemalja na Pesmi Evrovizije 2022, iz nacionalne televizije u Podgorici tvrde da to nema veze sa Crnom Gorom.

Radi se isključivo o pretpostavkama koje nisu tačne, a nikako o proverenim informacijama, navodi se u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.

Kako ističu, da je statistički nemoguće izbeći određena ponavljanja svedoči i činjenica o glasanju grupe zemalja učesnica druge polufinalne večeri u kojoj su Švedska, Australija, Belgija, Estonija…

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Sa tako malim brojem zemalja u takmičenju nemoguće je izbeći određena ponavljanja, ističu Crnogorci.

- Zašto ove zemlje nisu izazvale sumnju, a jeste šest zemalja kod kojih nema tako direktnih ponavljanja, nije na nama da sudimo. S druge strane, u nekim od zemalja koje se nalaze na spisku EBU, organizator je gotovo u celosti promenio raspored bodova u finalnoj večeri i, kako nam je rečeno, nije govorio istinu u direktnom TV prenosu, kad je Martin Osterdal, izvršni producent Evrosonga, lično saopštio glasove zbog navodnih tehničkih problema tokom uključenja osoba koje saopštavaju glasove lokalnog žirija - navodi se u saopštenju organizatora Evrovizije naših komšija.

Crna Gora, Evrovizija
foto: RTCG/printscreen

Glasove Crne Gore saopštila je umetnica Zombijana i, kao što se moglo videti u direktnom prenosu, ocena žirija gotovo da se u potpunosti poklopila sa konačnim rasporedom na finalnoj tabeli. Na sajtu Evrosonga među zemljama koje su dobile glasove crnogorskog žirija vidljivo je da nema nijedne sa spiska iz polufinalne večeri.

- Na kraju, Pesma Evrovizije je takmičenje koje ima svoju redovnu i brojnu publiku i koje gotovo uvek prate razne intrige, koje, sigurni smo, doprinose i njenoj popularnosti - zaključuju u saopštenju.

Crnogorski žiri činili su Isidora Damjanović, Zoja Đurović, Božo Bulatović, Mila Nikić i Luka Vojvodić.

Bonus video:

05:14

EKSKLUZIVNI INTERVJU Konstrakta samo za Kurir otkrila šta će prvo uraditi posle Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.