SPORAN GLAS CRNE GORE ZA KONSTRAKTNU NA EVROVIZIJI! Oglasio se Evrovizijski tim: "GLASOVI SU SAOPŠTENI JAVNO"!
Foto: RTS printscreen

opa

SPORAN GLAS CRNE GORE ZA KONSTRAKTNU NA EVROVIZIJI! Oglasio se Evrovizijski tim: "GLASOVI SU SAOPŠTENI JAVNO"!

Ana Đurić Konstrakta osvojila je visoko peto mesto na 66. prestižnom evrovizijskom takmičenju, dok je pobedu odnela Ukrajina, kao što se već unapred znalo.

Objavljeno:

Našoj predstanici su 12 poena dali samo susedi iz Hrvatske i Crne Gore, a na sajtu Evrosonga je objavljeno da su uočene određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, među kojima su i komšijske zemlje i time doveli u pitanje bodove koje je osvojila Konstrakta.

Evrovizijski tim RTCG je odmah reagovao i zatražio pojašnjenje od Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon što je na sajtu Eurosonga objavljeno da je na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, među kojima je Crna Gora.

1 / 7 Foto: RTS printscreen

"Kad je reč o finalnoj večeri, kao sto je publika mogla da primeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem delu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli", navedeno je u saopštenju.

Iz Evrovizijskog tima RTCG ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Eurosonga 2022., javnost obavestiti u najkraćem roku.

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja, među kojima je i Crna Gora, identifikovani, kako je navedeno, "određeni neregularni obrasci glasanja“.

Te zemlje su, osim Crne Gore, Azerbejdžan, Gruzija, Poljska, Rumunija i San Marino.

Konstrakta
foto: Printscreen/Youtube

Bonus video:

11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.