JAVNE LIČNOSTI KOJE JE TEŠKA BOLEST UBILA! Mučki su IZGUBILI ŽIVOTE, ove simptome su ZANEMARIVALI, OBRATITE PAŽNJU!
Foto: Dragan Kadić, Printscreen, STEFAN STOJANOVIĆ, Damir Dervišagić

potresno

JAVNE LIČNOSTI KOJE JE TEŠKA BOLEST UBILA! Mučki su IZGUBILI ŽIVOTE, ove simptome su ZANEMARIVALI, OBRATITE PAŽNJU!

Mnogi preminuli su život okončali u bolničkoj postelji od posledica teške bolesti.

Objavljeno:

Mnoga značajna imena sa domaće scene nažalost su izgubila živote usled teških bolesti, pa sada pevaju u nebeskoj kafani, igraju na nebeskim daskama koje život znače, a mi ćemo ih zauvek pamtiti na osnovu njihovih dela koja su ostavili iza sebe.

Tihomir Arsić
foto: Printscreen

Glumac Tihomir Tika Arsić izgubio je borbu sa opakom bolešću i preminuo je u 64. godini. On je sasvim slučajno, na detaljnom pregledu saznao je da ima rak na glavi pankreasa, a kako se tada pripremao za filmsku ulogu, čoveka koji umire od raka, razmišljao je da li da prvo snimi film, pa da ode na operaciju ili da odustane od uloge zbog zdravlja.

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini, 22. novembra.

Od karcinoma pluća bolovao je duže vreme. Tom nemilom vešću u januaru je iznenadio javnost, jer o bolesti do tada nije govorio. On je, sa dijagnozom raka pluća, otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz stana zbog epidemiološke situacije.

Pevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je 11. oktobra, u 80. godini života, nakon borbe da opakom bolešću.

Bora je nekoliko puta bio hospitalizvan. U novembru 2019. godine operisao je tumor na debelom crevu, a nakon toga usledilo je još nekoliko operacija. U junu ove godine je ponovo primljen u bolnicu, na hirurško odeljenje onkologije u Kliničkom centru Srbije, ovaj put radi lečenja melanoma na koži.ž

isidora Bjelica
foto: Marina Lopičić

Srpska spisateljica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta, u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu u 53. godini.

Isidora se godinama hrabro i sa osmehom na licu borila sa opakom bolešću, ali nažalost, bitku je izgubila sa rakom jajnika, koji se smatra za jedan od najopasnijih i najpodmuklijin vrsta kancera.

Srpski pevač Dobrivoje Topalović preminuo je 16. juna, u 75. godini u porodičnoj kući, nakon tri meseca teške borbe sa opakom bolešću.

- Poslednjih meseci sam bio neprekidno u kontaktu s njegovom ćerkom Jelenom, od kad mu se zdravlje iskomplikovalo. Zato se nisam iznenadio kada sam čuo lošu vest, ali mi je sve jedno žao. To ne treba da objašnjavam. Pratili smo situaciju, znao sam kako stoje stvari - rekao je tada Miroslav Ilić.

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini života, posle kraće bolesti.

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Pevač je tada smešten u Klinički centar, a njegovo stanje je bilo kritično.

Bora Drljača je preminuo u 80. godini. Onj je više puta bio lečen i operisan, najpre zbog karcinoma debelog creva, a potom i zbog tromba u blizini srca.

Srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski i filmski glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini. Kako se navodi u medijima, glumac je bolovao od karcinoma pluća.

Frontmen popularne grupe "Divlji kesten" Igor Starović preminuo je danas, 17. maja, posle kraće bolesti, u 56. godini.

Simptomi bolesti

U većini slučajeva žene neće imati simptome ili neće moći da ih prepoznaju. Oni su uglavnom uobičajene promene u ženskom telu koje mogu biti uzrokovane i drugim upalama. Najčešći simptomi su:

- mučnina i povraćanje - osećaj nadutosti - probavne smetnje - pritisak u karlici - učestalo mokrenj - grčevi u stomaku - gubitak apetita - anemija i slabost - tupa bol u donjem delu stomaka ili leđima - umor - nagli gubitak ili povećanje telesne težine

Brojne žene javljaju se lekaru kada je bolest već uznapredovala. U kasnijem stadijumu počinje da se oseća povećanje stomaka ili na dodir neobična izraslina. Smetnje u vezi sa menstruacijom nisu uobičajene za vreme oboljenja, ali je neobično kada žena u menopauzi prokrvari pa je i to jedan od tihih simptoma. Vaginalno krvarenje ili bolni seksualni odnos javljaju se kod trećine obolelih žena.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.