OVU SU NAJGORI NASTUPI NA EVROVIZIJI! Politika i golotinja uzdrmali svet, ŠTA SE DEŠAVA SA PRESTIŽNIM TAKMIČENJEM?!
Foto: youtube/printscreen/profimedia

ŠOK

OVU SU NAJGORI NASTUPI NA EVROVIZIJI! Politika i golotinja uzdrmali svet, ŠTA SE DEŠAVA SA PRESTIŽNIM TAKMIČENJEM?!

Čini se da se nikada ranije nije ovoliko govorilo o uplivu politike tokom evrovizijskog glasanja.

Objavljeno:

Ukrajinski bend "Kaluš orkestar" pobedio je na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije u ranim jutarnjim satima u nedelju, jasno pokazujući podršku publike ratom razorenoj naciji.

Kao i uvek kada je u pitanju kraj Evrovizije, pratioce se raspišu na društvenim mrežama i zbijaju razne teorije, kao na primer od nekih da je takmičenje postalo politički obračun, od toga da je nekima golotinja primarno sredstvo za dobar plasman, a uvek najviše pažnje privuče lista "najgorih" nastupa.

Rambo Amadeus je tada s ponosom objavio da je njegova pesma "Euro neuro" u jednoj španskoj emisiji proglašena za najgoru na Evroviziji i to svih vremena.

"Jeeeah! Pobjednik Hororvizije, u apsolutnoj kategoriji, za sva vremena. Velika čast, zaista", napisao je Rambo na svom Facebook profilu, podelivši snimak emisije u kojoj je "trijumfovao". Mada, lako je setiti se i gorih pesama Evrovizije, ali neka im bude...

Rambo je na Evroviziji učestvovao 2012. godine, kad je predstavljao Crnu Goru s pesmom "Euro Neuro".

Po “Independentu” je, recimo, pesma “Satellite” kojom je trijumfovala Nemica Lena 2010. ubedljivo najgora koja je ikada ponela tu čast.

Nije imao milosti ni prema hitu Serža Genzbroa “Poupée de cire, poupée de son” koju je izvela plavokosa Frans Gal, stavivši je na 63. poziciju.

Trijumfovala je tada Ruslana, sa pesmom “Wild Dances”, a “Independent” je upoređuje sa Xenom, princezom ratnicom, i stavlja je tek na 53. mesto.

Grupa Riva je pred sam kraj i krah Jugoslavije, 1989. godine dovela Evroviziju u Zagreb, a na binu Olivera Mlakara.

U Zagrebu je 1990. trijumfovao Toto Kutunjo, s upečatljivom i političkom “Insieme: 1992”, ali ova moćna rok balada nije zavredela više od 40. pozicije.

Marko Kon i Milan Nikolić predstavljali su Srbiju 2009 godine sa pesmom "Cipela" na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" u Moskvi i osvojili su 10. mesto u drugopolufinalnoj večeri.

Iako evrovizijska pravila strogo zabranjuju nastupe bez odeće i pojavljivanje pravih životinja na sceni, do sada se u praksi dokazalo potpuno suprotno. Pojedini komentari potenciraju da je golotinja i atraktivan nastup nekima glavni adut za dobar plasman, dok se u većini potencira da je Evrovizija takmičenje koje je obojeno politikom i aktuelnim dešavanja u svetu, kao što je i sada slučaj sa Ukrajinom.

Podsećanja radi, organizatori Evrovizije cenzurisali su nastup albanske predstavnice Ronele Hajati, zbog čega je pevačica u poslednjem trenutku bila prinuđena da isti izmeni.

Pevačica je tada bila besna jer su organizatori cenzurisali njen nastup, zbog kako su naveli, previše golotinje.

Inače, voditeljka slovenačke televizije izazvala je pravu buru i revolt na društvenim mrežama zbog tada, u najmanju ruku, neprikladnog i sramnog komentara tokom prenosa Evrovizije, a ticalo se naših devojaka, članica grupe "Hurricane".

Naime, ona je bez pardona poručila kako se sa našim atraktivnim predstavnicama Sanjom, Ksenijom i Ivanom slobodno može tokom subotnje večeri u Beogradu izaći u ulicu koju su duhoviti nazvali "silikonska dolina".

Velika polemika se povela i oko ovogodišnje špankse predstavnice Šanel, koja je osvodila zavidnu treću poziciju, a što se tiče seksepila i energičnog nastupa, definitivno nije imala konkurenciju. Društvene mreže u Srbiji su u subotu brujale nakon njenog bombastičnog nastupa, a mnogi su njen stajling okarakterisali kao neprimerenim za Evroviziju, a zavodljivi ples i atraktivan nastup kao "preteran.

Šanel
foto: Profimedia

Ako je do sada postojala hronična sumnja u političko glasanje na Izboru za pesmu Evrovizije, onda je ovogodišnji raspored glasova, u najmanju ruku, otkrio akutni poremećaj u tom smislu i pokazao kakve posledice ostaju posle upliva politike tamo gde joj nije mesto, a to je ovoga puta bio popularni takmičarski šou.

Čini se da se nikada ranije nije ovoliko govorilo o uplivu politike tokom evrovizijskog glasanja, pa se tako od subote uveče svi pitaju - da li je ovo bila čista pobeda politike, odnosno da li je Evrovizija definitivno postala političko takmičenje.

Hurricane
foto: Profimedia

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.