NAKON ŠTO JE POBEDILA NA EVROVIZIJI, UKRAJINA SE ODLUČILA NA OVAJ KORAK: Pogledajte šta su sada SMISLILI (VIDEO)
Ukrajina, Foto: Profimedia

zanimljivo

NAKON ŠTO JE POBEDILA NA EVROVIZIJI, UKRAJINA SE ODLUČILA NA OVAJ KORAK: Pogledajte šta su sada SMISLILI (VIDEO)

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra ubedljivo je pobedila u konkurenciji prijavljenih na takmičenju za Eurosong, zahvaljujući neviđenom odzivu televizijskih gledalaca iz cele Evrope, koji su glasali za Ukrajinu

Objavljeno:

Ukrajinska pošta uskoro planira da izda posebnu poštansku marku, kojom će obeležiti uspeh postignut na takmičenju za pesmu Evrovizije.

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra ubedljivo je pobedila u konkurenciji prijavljenih na takmičenju za Eurosong, zahvaljujući neviđenom odzivu televizijskih gledalaca iz cele Evrope, koji su glasali za Ukrajinu.

O dizajnu poštanske marke odlučiće umetnički odbor, napisao je na Fejsbuku šef Ukrajinske pošte Igor Smeljanski, dodavši kako se nada da će se sve odvijati ubrzanim tempom.

I uspeh poslednje dve ukrajinske pobednice Eurosonga, pevačica Ruslane i Jamale, obeležen je izdavanjem prigodnih poštanskih maraka.

Nedavno je Ukrajinska pošta izdala marku posvećenu ukrajinskim vojnicima na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, koji su odbili da se predaju posadi ruskog ratnog broda.

Smeljanski je objavio skicu za novu marku, na kojoj bi trebalo da piše "Pomozite Marijupolju - Pomozite Azovstalu". To su reči koje je nakon proglašenja pobednika u subotu uveče na pozornici u Torinu izgovorio fontmen Kalush Orchestra, Olega Psjuk.

Pevač je kazao i da bend namerava da proda svoj evrovizijski trofej na aukciji i da donira sav prihod od prodaje Ukrajini i ukrajinskim oružanim snagama.

Ukrajinski zvaničnici su obećali da će zemlja biti domaćin takmičenja sledeće godine, bez obzira na rat.

Trenutno Ukrajina takav događaj ne bi mogla da realizuje zbog vanrednog stanja u zemlji. Na snazi ​​je noćni policijski čas, a oružanom sukobu sa Rusijom ne nazire se kraj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.