NIKADA VEĆI APLAUZ U ISTORIJI EVROVIZIJE ZA UKRAJINU! Rat im ne može ništa, ZAPALILI ČITAV SVET I POKAZALI HRABROST
Foto: Profimedia

svaka čast

NIKADA VEĆI APLAUZ U ISTORIJI EVROVIZIJE ZA UKRAJINU! Rat im ne može ništa, ZAPALILI ČITAV SVET I POKAZALI HRABROST

Na sinoć završenoj generalnoj probi, glasao je stručni žiriji koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Objavljeno: 22:08h

Predstavnici Ukrajine na "Evroviziji", "Kalush Orchestra", nastupili su večeras u drugom polufinalu takmičenja pod rednim brojem sedam.

Već mesecima važe za favorite za pobedu na "Evroviziji" a njihov nastup i pesma, koja je fuzija folka i repa, oduševili su publiku, pa su ih ispratili sa scene ogromnim ovacijama.

1 / 5 Foto: Profimedia

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, te Francuske i Italije koje kao deo skupine prošlogodišnjih "top 5" imaju direktan plasman u finalu. Na sinoć završenoj generalnoj probi, glasao je stručni žiriji koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Zanimljiv je podatak da na nacionalnom takmičenju u Ukrajini bend nije pobedio. Zauzeli su drugo mesto, ali im je ponuđeno da predstavljaju svoju zemlju na "Evroviziji" nakon što su mediji objavili da je pobednica Alina Paš imala problematičnu istoriju putovanja na Krim, što su momci prihvatili.

Grupa je oformljena prošle godine.

Večeras će 10 zemalja obezbediti prolazak u finale "Evrovizije", koje se održava u subotu. Naša predstavnica, Konstrakta, nastupa prekosutra, u drugom polufinalu.

Ukrajina, Evrovizija
foto: youtube/printscreen

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.