RAZLOZI OTKRIVENI! Evo šta je tačno pošlo po zlu da se bend Prljavo kazalište raspadne!
Prljavo kazalište, Foto: Printscreen/ YouTube/ djtetex

nesuglasice

RAZLOZI OTKRIVENI! Evo šta je tačno pošlo po zlu da se bend Prljavo kazalište raspadne!

A šta se zapravo desilo?

Objavljeno:

Jedan od najpoznatijih i najvoljenijih ex-Yu i hrvatskih bendova, Prljavo kazalište, više ne postoji, potvrđeno je za Jutarnji list.

Članovi benda nsiu uspeli da smire uzavrele strasti koje su čuvenu grupu počele da potresaju mnogo ranije, a o kojima se uveliko pričalo po muzičkim kuloarima 2021. godine.

Tihomir Fileš rekao je Jutarnjem listu da, kao osnivač i vlasnik žiga i imena benda, kako pod tim imenom ostatak njegovih dojučerašnjih kolega više neće moći da nastupa, pa ni na već ugovorenim svirkama za ovu godinu.

- Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne - odlučan je Fileš.

1 / 4 Foto: Printscreen

A šta se zapravo desilo?

Šta je pošlo po zlu? Je li tačno da Houra i Fileš već godinu dana ni ne razgovaraju? I je li sudbini slavnog benda presudila dvogodišnja muzička pauza uzrokovana epidemiološkim merama, kao što se priča među zagrebačkim muzičarima koji kažu kako je Houra navodno pre otprilike godinu dana s Damirom Lipovšekom i Fedorom Boićem počeo da snima novu ploču Prljavog kazališta, bez Fileša i Mladena Bodalca, kog je, pričaju, tek naknadno uključio u ovaj projekt, piše Jutarnji.

- Tačno je da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara po vlastitom izboru da radi samostalno. Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog Kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i Europske unije, to me je, blago rečeno, neugodno iznenadilo - govori Fileš, koji kaže za Jutarnji da Prljavo kazalište ide dalje.

- Kako bih i nadalje po svim navedenim radnjama Houre zaštitio interese grupe Prljavo Kazalište imam nameru i obvezu i nadalje koristiti i štititi svoj žig - kaže Fileš, koju je Jutarjem rekao kako na jesen izlazi knjiga o istoriji Prljavog kazališta u kojoj će sve biti potanko objašnjeno.

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.