NAJTRAGIČNIJA BALADA "TU NOĆ KAD SI SE UDAVALA" KRIJE JEZIVU PRIČU: na venčanju mlada je PUCALA sebi U GLAVU
Foto: Printscreen

MISTERIJA PESME

NAJTRAGIČNIJA BALADA "TU NOĆ KAD SI SE UDAVALA" KRIJE JEZIVU PRIČU: na venčanju mlada je PUCALA sebi U GLAVU

Balade Ex Yu scene sigurno su jedne od onih koje najčešće slušate u satima nostalgije, traženja spokoja i sećanja na neke davne prošle dane.

Objavljeno:

Velike ljubavi prekinute bolestima, smrću ili rastancima potaknule su autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u stihove koji život znače. U svakoj od njih neko od nas pronašao je sebe, delić izgubljenog vremena ili izgubljene osobe. Međutim, neke od njih su nastale kao direktna posveta određenim osobama, inspirisane istinitim događajima.

Jedna od takvih pesama je i pesma Prljavog kazališta, "Tu noć kad si se udavala", koja je nastala prema istinitom događaju.

Baš kao što pesma kaže „postoje neki drugi svjetovi“ tako postoje i neke druge priče o tome šta se krije iza jednog od najvećih hitova Prljavog kazališta.

U svim verzijama pak glavnu ulogu ima član benda Jasenko Houra koji je imao devojku koja je trebala da ga čeka na povratku iz vojske. Po njegovom povratku saznao je da imaju zakazanu svirku za venčanje za koje se ispostavilo da je njeno. Po ovom događaju snimljen je i film u hrvatskoj produkciji.

Ista priča sa malo drugačijim i tragičnijim krajem našla se kao druga verzija „te noći kad se udavala“ jer se prema navodima devojka ubila u trenutku kada je videla svog bivšeg momka.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Luftika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.