ISPLIVALE POTRESNE FOTOGRAFIJE POTRAGE ZA NESTALOM MARIJANOM! (FOTO)
Foto: Printscreen

TUGA

ISPLIVALE POTRESNE FOTOGRAFIJE POTRAGE ZA NESTALOM MARIJANOM! (FOTO)

Potraga je završena u 13.30 časova, nije pronađena ženska osoba.

Objavljeno:

Potraga za Marijanom Seifert, pobednicom "Velikog brata" 2011. godine, koja je prošle nedelje nestala u Zagrebu, ušla je u novi dan.

Dok policija za nestalom još uvek traga, iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) objavili da od sada više ne učestvuju u potrazi.

Ukupno sedam ronilaca iz stanica Karlovac, Gospić i Zagreb prvo je pretražilo područje koje je otkriveno kao potencijalno mesto zaglavljivanja povređene osobe. Reč je o sidrima i sajli usidrenih barži i velikih kormila na nekoliko čamaca duž reke, gde su skupljena poplavljena stabla. Dodatno su pretresani piloti mosta.

1 / 3 Foto: Prinstcreen/Youtube/B92

Pošto je teren bio izuzetno nebezbedan za ronioce, spasioci HGSS-a su se usidrili u čamcima, a ronioci su se spuštali na užadima koje su spasioci propustili. Potraga je završena u 13.30 časova, nije pronađena ženska osoba.

Operacijom potrage je konstatovano da zbog brzine reke, čija je dubina na tom području između dva i pet metara, nije bilo mogućnosti da se telo zaglavi na ravnom dnu reke. Predloženo je da se u samom vodopadu malim kajacima pretraže kameni blokovi sa armaturom koja viri iznad površine reke, što bi moglo da bude potencijalno mesto zaglavljivanja, dok bi se nizvodno pretraživalo čamcem uz obalu ukoliko bi reka padla.

Trenutna dubina reke je -237 m i vodostaj je u porastu. Na terenu je uspostavljena dobra saradnja sa policijom, koja je kontinuirano obezbeđivala područje potrage tokom akcije potrage.

Pogledajte fotografije potrage u galeriji ispod:

1 / 5 Foto: Hgss.hr

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.