ZORICA MARKOVIĆ RAZOTKRILA TOMU ZDRAVKOVIĆA! Nije želela više da ćuti, umešala i Silvanu Armenulić!
Foto: Instagram

malo ko je znao

ZORICA MARKOVIĆ RAZOTKRILA TOMU ZDRAVKOVIĆA! Nije želela više da ćuti, umešala i Silvanu Armenulić!

Pevačica je otkrila da je u Beograd došla davne 1972.

Objavljeno: 11:15h

Zorica Marković je poznata i po tome što ume da se našali i na sopstveni račun.

Ona je svojevremeno otkrila kako je veliki hit pripao njenoj koleginici Silvani Armenulić, kako je rekla, samo zato što je “bila bolja riba od nje”.

– Kad je trebalo da snimim pesmu “Šta će mi život bez tebe dragi”, tu je bila Silvana koja je, je*iga, bila atraktivnija i popularnija, pa je pesma otišla njoj. Nije mi na kraju bilo žao, ali eto jedne anegdote iz tog vremena. Toma Zdravković me je mnogo gotivio, ali je pesmu dao njoj – kroz smeh je ispričala Zorica.

Silvana Armenulić
foto: Printscreen

Pevačica je otkrila da je u Beograd došla davne 1972.

– Otišla sam u restoran u kom su se u to vreme skupljali estradnjaci, a kad sam ugledala Tomu Zdravkovića i Šabana Šaulića, htela sam da padnem u nesvest. Bila sam klinka, zamislite da ih vidite, a pre toga ste to mogli samo na TV. Tada sam upoznala Mikija Mitrovića, koji je tada pisao mnogo pesama. On me je pitao da li bih radila s jednim orkestrom šest meseci, potpisuje se ugovor i imamo platu uredno. Kasnije sam počela da snimam pesme i to je vrlo dobro prošlo iako nisam očekivala da ću da se probijem na estradi. Narod me je u startu prihvatio jer tada nije bilo mnogo pevača. Prvi album prodala sam u 400.000 primeraka i od tada je karijera išla samo uzlaznom putanjom. Mitar Mirić je tada bio ultrapopularan i njegov menadžer me je pozvao da budem gost na jednom od koncerata. Pristala sam i tako sam napravila ime, zato sam Mitru zahvalna do danas – rekla je Marković.

1 / 5 Foto: Printscreen/jutjub/pevanje

Podsetimo, Silvane Armenulić prisetili smo se kroz film "Toma". Ono što je poznato jeste da je Toma Zdravković napisao pesmu "Noćas mi srce pati", koja je na kraju "završila" i kod legendarne pevačice, koja ju je s uspehom pevala.

Jednu od najzapaženijih izvođenja pesme "Noćas mi srce pati" Silvana je imala u seriji "Ljubav na seoski način". Pevačica je naime u ostvarenju reditelja Dragoslava Lazića igrala lik Rade, a u epizodi "Miraz" ju je zapevala u kafanskom ambijentu.

Izvođenje ove pesme "obogatio" je niko drugi do legendarni Miodrag Petrović Čkalja, koji je u seriji igrao lik Gvozdena Jovanovića.

Sve je u sceni prštalo od emocija. Silvana je pesmu maestralno otpevala, a Čkalja je kafani pao u trans dok je slušao i pevao ovu numeru.

Podsetimo se te legendarne scene sa Silvanom i Čkaljom u seriji "Ljubav na seoski način":

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube

Bonus video:

40:04

USIJANJE DANA 14.06.2021. Radmilo Armenulic Dejan Vukojicic

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.