BIO JE ŠABANOV PRIJATELJ I IZVOR SVIH NJEGOVIH TAJNI: Gordana Šaulić mu je posle SMRTI uskratila i zabranila JEDNO!
Foto: Printscreen Youtube

OTKRIVENO

BIO JE ŠABANOV PRIJATELJ I IZVOR SVIH NJEGOVIH TAJNI: Gordana Šaulić mu je posle SMRTI uskratila i zabranila JEDNO!

Munja je evocirao uspomene na nezaboravne dane u društvu kralja narodne muzike.

Objavljeno: 18:03h

U emisiji „Balkanskom ulicom“ običaj je da gosti biraju omiljene pesme, koje im, u pauzama razgovora sa voditeljkom, izvodi bend. Međutim, slavnom estradnom fotografu Zoranu Kuzmanoviću Munji jedna muzička želja nije mogla da bude ispunjena.

Munja
foto: Ana Paunković

Trebalo je da se na kraju emisije svira pesma „Žal“, koju je otpevao njegov prijatelj Šaban Šaulić. Iako je snimljena relativno skoro, 2013. godine, postala je veliki kafanski hit. Međutim, Šaulićeva supruga Gordana, naslednik autorskih prava, ne dozvoljava da se izvodi, bar ne javno. Podsetimo, nešto slično nedavno je uradila i Olivera Balašević u ime porodice Panonskog mornara, koja je nasledila njegovo delo.

‒ Trebalo je da ide pesma „Žal“, ali zbog autorskih prava „gospođe ministarke“, sa kojom ću morati da se tužim, idu „Šadrvani“ koje je za pokojnog Šabana, mog prijatelja, komponovao Slavko Stefanović.

U intervjuu za „Kurir“ koji je dao povodom sedamdesetog rođendana i pola veka karijere Munja je evocirao uspomene na nezaboravne dane u društvu kralja narodne muzike.

1 / 6 Foto: Zorana Jeftić

Bonus video:

00:56

Pomen Šabanu Šaulić

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.