PRVA LJUBAV PETRA BOŽIĆA JE STRAVIČNO POGINULA: Rana koja se nikada neće zaceliti, strašna priča koja tera na suze!
Foto: Dado Đilas

potresno

PRVA LJUBAV PETRA BOŽIĆA JE STRAVIČNO POGINULA: Rana koja se nikada neće zaceliti, strašna priča koja tera na suze!

U istom intervjuu je ponovio da nije preoteo veliku ljubav Orsonu Velsu.

Objavljeno:

O Petru Božoviću se dost atoga zna. Bard glumišta se poslednjih nekoliko godina povukao, ali njegove reči o ljubavi i ženama se ne zaboravljaju.

Ipak, jedan detalj iz njegovog života se ne zna.

Njegova prva ljubav, devojka Mira je preminula.

Petar Božović
foto: Damir Dervišagić

"Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila i na fakultetu, poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno i u gimnaziju i u baletsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas... Kada se probudim, kao da je živa... pa se čudim što je nema tu pored.

Nakon toga sam otišao u Pariz. Imao sam neku nesređenu situaciju u kući: nisam se slagao sa maćehom... A i teško je kada dođeš sa sela, iz one širine u neki stan u kojem nema te atmosfere, ni slobode, ni širine. I odem ja za Pariz. Stvarno ne znam šta sam zamišljao... Mislio sam kako ću tamo da radim, da studiram...

Kada sam udario glavom u zid, taj udarac mi je mnogo koristio jer sam se pitao: šta radim ja ovde, bre? Idem u Beograd da završim pet fakulteta! Nisam pet, ali skoro dva sam završio. Apsolvirao sam italijansku književnost i diplomirao glumu", ispričao je Božović pre nekoliko godina u velikom intervjuu za Blic.

U istom intervjuu je ponovio da nije preoteo veliku ljubav Orsonu Velsu.

"Oženio sam se glumicom Marinom Koljubajevom. To je bila ljubav iz predstave “Sladostrasnici Karamazovi” našeg profesora Predgraga Bajčetića u Ateljeu 212. Brak sa Marinom se završio jer nije htela da rodi drugo dete. Abortirala je. A ja sam hteo veliku porodicu. To su jednostavno bile dve koncepcije. Nažalost, tako je bilo.

Nisam preoteo Olgu Palinkaš Orsonu Velsu, pusti me toga! Nikada nikoga ni od koga nisam preotimao. Bio sam sa Olgom jedno deset godina, živeli smo u Los Anđelesu, Beogradu, Zagrebu... Onda je došao rat, a ljubavi za vreme rata uspevaju samo u lošim američkim filmovima", rekao je Božović.

1 / 7 Foto: Vladimir Sporčić

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.