POZNATI GLUMAC TEŠKO BOLESTAN!
Foto: Prinstcreen/Facebook/nenadcvetko

PROGOVORIO

POZNATI GLUMAC TEŠKO BOLESTAN!

Kao glumac s uspešnom karijerom dužom od 30 godina svoje lečenje je uporedio s pripremama za predstavu i na kraju sa samom premijerom.

Objavljeno:

Hrvatski glumac Nenad Cvetko bori se sa opakom bolešću, a sada je otkrio mukotrpan proces kroz koji prolazi, ipak, optimizam ga ne napušta.

- Bolje mi je. Pogodili su terapiju. Bila je malo agresivnija, s više zračenja i više hemoterapija. Tako da su uspeli. Zasad su ostale samo neke nuspojave, ali za njih ćemo videti kad ponovimo pretrage za dva meseca - kaže Nenad.

Kako je ranije otkrio, prošlog leta je slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom trenutku ostao je bez glasa. Na jesen su mu dijagnostikovali karcinom glave i vrata. Nenad je tad, kao i danas, naoružan optimizmom i uvek spreman za šalu na sopstveni račun.

- Najgore je prošlo. Svi smo očekivali još koju operaciju, ali do nje zbog terapije nije došlo. Lekarski konzilijum u kojem je bio i patolog zaključio je da operacija nije potrebna. To je bio više nego dobar znak - priča Cvetko kroz osmeh.

Kako kaže, od silnog zračenja ostala su mu neka zadebljanja, neki limfni čvorovi i neke otekline koje se mogu povući kroz mesec, dva ili godinu, dve, a neke mogu da ostanu trajne.

Kao glumac s uspešnom karijerom dužom od 30 godina svoje lečenje je uporedio s pripremama za predstavu i na kraju sa samom premijerom.

- To vam je poput završetka premijere. Tad ti radi adrenalin, a kad se to sve završi, onda si užasno iscrpljen psihički i fizički. To vam je kao kad radite tri meseca predstavu i najedanput dođe premijera i ti se odjednom samo nađeš u jednom praznom prostoru. I šta sad? Sad moraš da šekaš jer ne možeš odmah da dobiješ potvrdu da je sve u redu, treba da prođe mesec i po dok ne dobiješ nalaze - objašnjava Cvetko pa nastavlja:

- U vreme kad sam morao da crpim energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i hemoterapije još deluju. Čak i sad, nakon tri meseca, oni još nisu procesuirani u mom organizmu. U principu, da kucnem u drvo, sve je ostalo sama pozitiva.

Kako kaže, pre kovid pacijenti kao što je on mogli su da ostanu u bolnici, pa bi ih hranili na iglu, ali zbog specifičnosti raka, u kojem te zrače direktno u grlo, zapravo u vrat, Cvetku je cela usna šupljina bila spaljena.

- I zubi su još truli. Jednostavno, nisam mogao da jedem. Ali sam izdržao ceo proces, da imam 12 i po godina, dobio bih od doktora nekakvu zlatnu značku za izdržljivost - smeje se Cvetko.

Nenad Cvetko
foto: Instagram

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.