DRAMA U BRAKU EMIRA KUSTURICE! Problemima nikada kraja, A TEK DA VIDITE NJEGOVU SUPRUGU: Svi u neverici, AU! (FOTO)
Foto: Profimedia

isplivalo

DRAMA U BRAKU EMIRA KUSTURICE! Problemima nikada kraja, A TEK DA VIDITE NJEGOVU SUPRUGU: Svi u neverici, AU! (FOTO)

Primetio sam kako starim, da mi sve lakše tada suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama.

Objavljeno: 15:24h

Pune četiri decenije supruga Emira Kusturice, Maja Kusturice, u braku je sa scenaristom i rediteljem i ima dvoje dece Stribora i Dunju. S obzirom na to da se retko kada pojavljuje u javnosti, tek nekoliko puta imali priliku da je vidimo na crevnom tepihu u društvu muža, vrlo malo se o njoj zna. Zna se da je slavnom reditelju bila velika podrška kada je uplovio u svet filma, da ga je istovremeno podržala kada je poželeo da promeni veru, ali i da je upravo ona zaslužna za sklad u njihovoj porodici.

Ljubavna priča Emira i Maje Kusturice datira iz mladih dana, a umetnik tvrdi da se njihov odnos do danas nije mnogo promenio, tačnije da se još uvek vole kao prvog dana uprkos trzavicama koje su, s godinama sve češće.

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

- Među nama je jednaka želja za viđanjem kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život. Možda do toga dovodi i to što Maja i ja u porodici nemamo nikakva pravila. Postoji jedan prirodan autoritet, koji se poštuje, ali manje-više sve se nekako podrazumeva.

- Uz razgovor uvek primirimo sve češću ostrašćenu prepirku. Primetio sam kako starim, da mi sve lakše tada suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovjek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nežan, da bude grub, tačnije da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan - izjavio je ranije čuveni reditelj.

1 / 3 Foto: Profimedia

Bonus video:

01:47

Emir Kusturica o Dostojevskom

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.