TAJNE NEKADAŠNJE JUGE: Jednog muškarca je Čolić toliko voleo da mu je posvetio pesmu!
Foto: Printskrin/Youtube/Zdravko Colic

opa!

TAJNE NEKADAŠNJE JUGE: Jednog muškarca je Čolić toliko voleo da mu je posvetio pesmu!

O tome se nije toliko pričalo a život je bio potpuno drugačiji!

Objavljeno:

Zdravko Čolić je vlasnik je mnogobrojnih vanserijskih hitova, u mnogim njegovim pesmama pominju se ženska imena, pa se mnogi pitaju da li su te žene zaista postojale, a mnogi tekstovi imaju i skrivenu poruku.

“Ajde, ajde, Jasmina”, “Esma”, “Jedne zime sa Kristinom”, “Ruška”, “Zvao sam je Emili”, samo su neke od ženskih imena o kojima je Čolić pevao, ali samo jedna od njih je zaista postojala u stvarnom životu.

1 / 6 Foto: Kurir

Svojevremeno pevač je otkrio gde se sada nalaze sve žene o kojima je pevao, a on je jednom prilikom otkrio detalj koji je godinama mnoge zanimao.

– Nijedna pesma nije o stvarnoj ženi, osim Kristine – otkrio je Zdravko za “Glossy”, a zatim objasnio o kojoj se to Kristini radi.

– Kornelije Kovač je posvetio tu pesmu svojoj ćerki – istakao je tada Čolić.

Verovatno omiljeni pevač Jugoslavije Zdravko Čolić, ponos Sarajeva, otpevao je pesmu ”Druže Tito, mi ti se kunemo”, zbog koje i danas mnogi osete naboj emocija a koja je jedina vezana za mušku osobu.

- Druga Tita sam voleo i nikad to nisam krio. To je bilo takvo vreme, bio sam mlad i čast mi je bila pevati za njega. Ne sećam se kada sam zadnji put otpevao "Druže Tito, mi ti se kunemo", ali to ne znači da se stidim te pesme. Ne stidim se ni toga što sam voleo Tita, niti što smo se Lokice i ja slikali s Titom i njegovim pudlicama”, pričao je slavni pevač za hrvatske medije godinama kasnije.

Zdravko Čolić
foto: Printscreen

Šest republika, šest glavnih gradova i jedna ogromna država, otvorile su mnoštvo mogućnosti za "kulturni bum" pa mnogi ovo doba pamte kao period najkvalitetnije muzike i najboljih filmova.

Tita su opevali i Đorđe Balašević, Tereza Kesovija, Neda Ukraden, Indexi, Yu Grupa, Meri Cetinić, Generacija 5 i mnogi drugi i sve te pesme ostale su da žive kao poruka ljubavi voljenom predsedniku.

Jugonostalgija i dalje traje

Stariji se sa setom sećaju, a mlađi zamišljaju ono o čemu im se toliko puta pričalo – vreme kada su svi narodi Jugoslavije disali kao jedan, družili se na radnim akcijama, roštiljali za Prvi maj, išli u Trst po farmerke, putovali širom bivše Juge ka Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku…

Način da doživite to vreme jeste da krenete tragom države svih naroda i narodnosti, obiđete Višegrad, Trebinje, Sarajevo, Dubrovnik, Mostar, bez obrzira da li želite da se podsetite svoje mladosti ili da iskusite duh jugoslovenstva.

Bonus video:

00:35

TATA, VOLIMO TE! Zdravko Čolić prišao ĆERKAMA na koncertu, a snimak raznežio region, one počele da VRIŠTE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.