ŠOOOK! NAKON TOLIKO GODINA! EVO OD ČEGA JE ZAPRAVO PREMINULA ISIDORA BJELICA!
Foto: Marina Lopičić

otkriveno

ŠOOOK! NAKON TOLIKO GODINA! EVO OD ČEGA JE ZAPRAVO PREMINULA ISIDORA BJELICA!

Bila je krhkog zdravstvenog stanja, a i primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.

Objavljeno: 18:10h

Bolest Isidore Bjelice bila je podmukla i književnica je vodila sa njom dugu i iscrpljujuću borbu, u kojoj nažalost nije pobedila. Preminula je 5. avgusta 2020. godine u 53. godini života, od posledica raka.

Neposredno pred smrt, dok su teške bitke za zdravlje trajale, pokojna Isidora otkrila je šta smatra uzrokom svoje bolesti, te je rekla zbog čega misli da se razbolela.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram

- Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pušila cigarete, ni pila alkohol... Tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima - otkrila je pre smrti književnica.

Put kojim je išla u pokušaju da ozdravi, bio je trnovit, te je bila bez novca, zbog čega je bila primorana da proda 3.000 primeraka retkih knjiga kako bi se lečila u inostranstvu.

- Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka. Živimo u strašnom vremenu, da kad nemaš novac za lečenje: umireš. Ja sam bila na ivici da umrem ćutke, ne priznavši da posle dve i po godine nemam više novca za lečenje, ali onda sam shvatila da nemam pravo na to zbog dece - rekla je svojevremeno Isidora prenose domaći mediji, koja se lečila u Švajcarskoj.

Podsetimo, 2012. godine Isidori je dijagnostikovan rak zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Bila je krhkog zdravstvenog stanja, a i primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.

Isidora Bjelica
foto: Luka Šarac

Podsetimo, dvadesetogodišnja Vila Pajkić proslavila je svoj rođendan u luksuznom beogradskom restoranu sa tatom i bratom i očiglednom tugom što i njena mama, pokojna spisateljica Isidora Bjelica, nije sa njom.

Vila, koja je ne samo fizički, već i karakterno, kopija svoje majke, zakoračila je u dvadesete sa osmehom na licu i majčinom slikom u mislima.

Bonus video:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.