GOCI TRŽAN SVE GORE! Molitve su svakodnevne, uzdaju se u Boga!
Foto: instagram/gocatrzan

muke!

GOCI TRŽAN SVE GORE! Molitve su svakodnevne, uzdaju se u Boga!

Stanje postaje previše tarumatično za pevačicu!

Objavljeno: 09:25h
1 / 6 Foto: Promo

Pre dve nedelje peti put je bila na vantelesnoj oplodnji, ovoga puta u Pragu, i ovih dana očekuje rezultat da li je pokušaj uspeo.

- Kad doživite razočaranje, kažete da nećete više. Ko nije prošao kroz proces vantelesne oplodnje, ne zna kakav je to osećaj. Mi se nadamo, želimo i pokušaćemo ponovo, pa šta bude. Ne odustajemo. Da li ćemo opet ići u Prag, to ne znam. Zadovoljna sam sobom, ostvarena, nemam niti jedan razlog da budem nesrećna. A i nisam žena koja odustaje tako lako. Sve dok nije rizično za moj život, ja ću pokušavati. Imam jedno dete, ćerku Lenu, koja raste i o kojoj treba da se brinem. Najvažnije je da sam zdrava - rekla je Goca i dodaje da je ne obeshrabruju godine u kojima je.

Priznaje da je kompletan proces, kao i prihvatanje neuspeha, emotivno vrlo iscrpljujući.

- Svaki put se nadate, a kada ne uspete, očekivano je da padnete. Međutim, ne želim da se predam, iako hormonske terapije koje prate proces nisu nimalo lake. Želim da verujem da je moguće jer smatram da moj suprug i ja zaslužujemo bebu. Mnogo je važno da svemu tome pristupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, ne znači da smo on i ja manje vredni kao ljudska bića. Odavno sam se sa tim pomirila - priča Goca.

Goca Tržan
foto: Printscreen Instagram

Oko 18 odsto parova u Srbiji ima problema sa planiranjem željene trudnoće, a za oko 50 posto njih vantelesna oplodnja je jedini prihvatljivi metod, koji se preporučuje tek kada drugi, jednostavniji metodi nisu dali rezultata. Goca govori na ovu temu kako bi ukazala da ona ne treba da bude tabu.

- Mnogi parovi ne otkrivaju ni svojim familijama da idu na vantelesnu oplodnju pošto na Balkanu postoji primitivan stav da su oni koji ne mogu prirodno da začnu manje muškarci ili žene, da manje vrede, što je potpuno pogrešno shvatanje. Saveti doktora su tu od presudne važnosti jer mi pokušavamo da prevarimo Boga, da prevarimo okolnosti koje su nas snašle. Ako uspemo da prevarimo sudbinu, prevarili smo je - rekla je pevačica za Gloriju.

Ne plaši se da će tokom javnih nastupa na ovu temu sebe previše ogoliti.

- Nemam problem s tim. Dugo sam na sceni i znam šta mogu da otkrijem i kako to može da se razume. Imam mnogo više slojeva nego što se čini. Sve proživljavam duboko u sebi i analiziram i nikada ne bih učinila nešto što bi moje najbliže povredilo. O vantelesnoj oplodnji govorim otvoreno jer želim da pomognem svim onim parovima koji muče istu muku i ukažem im da nema razloga da ih ičega bude sramota - rekla je Tržanova.

Goca Tržan
foto: ATA IMAGES

U toj misiji i nadanju za potomstvom ima podršku supruga i ćerke Lene iz prvog braka.

- Lena sve razume i podržava me. Često mi tako dobro analizira neki problem da me protrese, razdrma i ukaže kako da se postavim. Ona je moj oslonac, kao i ja njen, i zbog nje moram da istrajem i borim se za svoje ideje jer tako i njoj dajem primer.

Podsetimo, Goca je nedavno i izjavila kako je često pod pritiskom i upadne u depresiju kada joj svaki put jave da vantelesna oplodnja nije uspela.

– Kad god mi jave da vantelesna nije uspela i da nisam zatrudnela, upadnem u depresiju. A onda se pitam: “Zašto ovo radim?” i svaki put u sebi moram da nađem odgovor i snagu da idem dalje. Jer vredeće ako uspem! Snagu crpim iz ljubavi prema životu. Okružujem se ljudima koji mi se sviđaju, dobrim knjigama i muzikom – kaže pevačica i dodaje da vantelesna oplodnja veoma utiče i na njeno telo i na misli.

- Borba za potomstvo zvuči plemenito, a zapravo je reč o kuluku, teškoj muci i pritisku. Mesec dana se osećam kao da sam luda i imam bipolarni poremećaj, loše sam volje… Naduje mi se stomak jer zadržavam vodu. Ma mozak mi se naduje! A onda posle svega što prođem sledi neizbežno pitanje: “Da li vam je uspela vantelesna oplodnja?” Ma ‘ajde marš više! Preko glave mi je da odgovaram na takva pitanja, jer je to moja intima koja je vrlo osetljiva – iskrena je Goca.

Bonus video:

03:19

NISAM RODITELJ KOJI BI DA IMA SINA! Goca iznenadila odgovorom GLUPOST I BEZOBRAZLUK UVEK IDU ZAJEDNO

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.