ANDREJ MELJNIČENKO SE OGLASIO NAKON ODUZIMANJA NAJSKUPLJE JAHTE NA SVETU: Uputio brutalnu poruku koja drma svet!
Foto: Profimedia

jasan

ANDREJ MELJNIČENKO SE OGLASIO NAKON ODUZIMANJA NAJSKUPLJE JAHTE NA SVETU: Uputio brutalnu poruku koja drma svet!

„Kao Rus po nacionalnosti, Belorus po rođenju i Ukrajinac po krvi osećam veliku bol što bratski narodi ratuju i umiru.“

Objavljeno: 08:35h

Andrej Meljničenko pozvao je na prestanak sukoba na istočnom frontu. Kako prenosi „Reuters“, ruski oligarh i jedan od najbogatijih ljudi današnjice smatra da je rat u Ukrajini velika tragedija i poručuje: „Hitno nam je potreban mir“.

Sankcije Rusiji zbog invazije i međunarodna izolacija pojačavaju se iz dana u dan, a posledice je osetio ne samo narod, već i tajkuni za koje Zapad tvrdi da su bliski šefu države. Italijanske vlasti u subotu su u Trstu zaplenile Meljničenkovu jahtu vrednu 530 miliona dolara, a pod katancem su i luksuzne vile koje neki ruski bogataši imaju po Evropi.

1 / 5 Foto: Profimedia

„Rat mora što pre da se zaustavi ili će nastupiti globalna kriza u sferi hrane i poljoprivrede. Cena đubriva već je previsoka, farmeri neće moći da izdrže toliki pritisak. Lanac snabdevanja poremetila je pandemija, a sada je još više uzdrman. To će prouzrokovati veću inflaciju, rast cena hrane u Evropi i verovatno nestašicu hrane u najsiromašnijim zemljama sveta“, naveo je Meljničenko u pisanoj izjavi za „Reuters“. „Kao Rus po nacionalnosti, Belorus po rođenju i Ukrajinac po krvi osećam veliku bol što bratski narodi ratuju i umiru.“

Meljničenko je osnivač i većinski vlasnik kompanije „Uralhem“, najvećeg ruskog proizvođača veštačkog đubriva sa sedištem u Švajcarskoj. Osnovao je i „SUEK“, koji je postao najveći proizvođač uglja u Rusiji.

Usled aktuelnih dešavanja, nedavno se povukao sa rukovodećih funkcija i iz udela u vlasništvu u obe firme.

Andrej Meljničenko
foto: Profimedia

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.