BJELINA ŽENA JE PROLILA SUZE ZBOG NJEGOVE ODLUKE, MORALA JE DA PRISTANE: Dragan je frapirao sve, desio se PREOKRET!
Foto: Nemanja Nikolić

isplivalo

BJELINA ŽENA JE PROLILA SUZE ZBOG NJEGOVE ODLUKE, MORALA JE DA PRISTANE: Dragan je frapirao sve, desio se PREOKRET!

Još na studijama Dragan je postao filantrop, a nakon što je shvatio značaj zaveštanja organa odlučio se i za taj korak, doduše deceniju kasnije.

Objavljeno: 12:44h

Kada se pre četiri decenije u ulozi Boška Buhe prvi put pojavio na javnoj sceni život Dragana Bjelogrlića promenio se iz korena. Njegov pogled na svet takođe se korigovao, za šta su u velikoj meri bili zaslužni zahtevni reditelji, profesori sa FDU-a, ali i njegove starije kolege, koje su nešto kasnije nakon smrti oca Tomislava imale značajnu ulogu u njegovom daljem profesionalnom i privatnom razvoju.

Od pojedinaca reditelj i glumac naučio je kako da razume dramske likove, kako da ih odbrani, spoznao je značaj strpljenja, napornog rada, zalaganja, fer igre, ali i dobročinstva.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Još na studijama Dragan je postao filantrop, a nakon što je shvatio značaj zaveštanja organa odlučio se i za taj korak, doduše deceniju kasnije. Nakon što je pre 20 godina, uz podršku supruge Maje potpisao donorsku karticu on se potrudio da širom Srbije raširi svest o tome.

- Vlasnik sam donorske kartice i to ne smatram humanim, već normalnim ljudskim činom. Zaveštanje organa ne traži veliko odricanje. Uostalom, kada se ide Bogu na istinu, organi vam nisu potrebni. Verujem da će konačno Srbija dobiti zakon o pretpostavljenoj saglasnosti i postati deo civilizovanog sveta. Molim državne organe da maksimalno pojednostave proceduru. Samo tako poboljšaćemo statistiku i učiniti konkretnu stvar za povećanje broja transplatiranih organa - rekao je tada poznati reditelj i glumac, koji je na tu temu čak snimio i film "Čuvari formule" o spasavanju petoro srpskih naučnika transplatacijom koštane srži, nakon incidenta na institutu Boris Kidrič 1958. godine.

Maja Bjeloglić
foto: Marina Lopičić

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.