Veniti fer o Parovima: Najtreš rijaliti na svetu, koji je osmislio srpski inetlektualac: Tortura, ucene, prebijanje...
Foto: Public

zastrašujuća istina

Veniti fer o Parovima: Najtreš rijaliti na svetu, koji je osmislio srpski inetlektualac: Tortura, ucene, prebijanje...

I šta posle ovakvog priloga da stranci misle o Srbiji?
Objavljeno: 15:41h

Za francuske televizije Željko je prepričavao svoje muke - psihičke torture kandidata (neprirodno svetlo i obaveza da ostanu na nogama od 10 ujutro do 4 sata iza ponoći, neonsko osvetljenje 24 sata dnevno, finansijsko ucenjivanje).

On je opisao i oklevanje da napadne čitav lanac u vlasništvu "moćnog oligarha bliskog režimu, koji bi mogao ugroziti njegov život".

Stvarnost je malo komplikovanija. Čovek koji stoji iza čitave emisije je Milomir Marić.

foto: aleksandar jovanović

U jednom francuskom dokumentarcu "66 minuta" pojavljuje se preplanuli opušteni čovek, košulje raskopčane oko vrata... Bernard Enri Levi (francuski filozof i pisac prim. aut.) istočne Evrope, kako ga je opisala novinarka "Veniti fera", u svojoj emisiji pozdravlja eskalaciju nasilja, i nalaže da kamere s blicom snimaju svaku raspravu i tuču kandidata jer je to "dobro za nas".

"Iza ove niskobudžetne lekcije marketniga, Marić dobro prikriva svoju igru. Štaviše, čini da zaboravimo sve one godine političkog novinarstva osamdesetih godina", piše u tekstu.

Opijen novim žurnalizmom Trumana Kapota, Milomir Marić uvučen u kandže organizovanog kriminala Srbije i komunističke elite osamdesetih godina, objavljuje bestseler "Deca komunizma", kao kompilaciju intervjua, i postaje uvaženi gost na Jejlu, Harvardu i Prinstonu. Po povratku u Beograd kasnih devedesetih godina vodio je pregršt magazina i TV kanala pre nego što je sleteo na "Hepi", gde je i počelo emtovanje "Parova”, u početku sa inteligentnijim kandidatima, ljubaznijim i sposobnijim da održe razgovor bez vređanja. Kako se publika nije odazvala, repertoar je zamenjen talogom čovečanstva, piše u autorskom članku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.