Veniti fer o Parovima: Najtreš rijaliti na svetu, koji je osmislio srpski inetlektualac: Tortura, ucene, prebijanje...
Foto: Public

zastrašujuća istina

Veniti fer o Parovima: Najtreš rijaliti na svetu, koji je osmislio srpski inetlektualac: Tortura, ucene, prebijanje...

I šta posle ovakvog priloga da stranci misle o Srbiji?
Objavljeno: 15:41h

Sve mračne tajne Parova: Viljuška u brusu, tablete, a kuća je smrdela, jer su devojkama...

- Dobrodošli u "Parove", jednu od najpopularnijih emisija na Balkanu koja se emitovala 18 do 24 sata dnevno na televiziji "Hepi" - nastavlja novinarka.

Pratimo desetak kandidata zaključanih u pripremljeni stan. Među njima su bivše televizijske zvezde, prostitutke u potrazi za slavom, pevači u povratku, kriminalci, dileri droge i mafijaški menadžeri pušteni iz zatvora, pa čak i Vojislav Šešelj, predsedik Srpske radikalne stranke i Srbin optužen za ratne zločine, nabraja francuska novinarka. Muškarci su uglavnom stariji i imaju slabost prema uskim majicama, dok su žene mlađe i obučene kao ambasadorke Seksodroma sa obaveznim plesom u krilu. Svi su se nasilno tukli i po nekoliko puta dnevno.

foto: Public

A priori, "Parovi" ispunjavaju univerzalna pravila rijaliti programa: Grupa od desetak ljudi spava u istoj prostoriji i pokušava da prevari dosadu naletima psihodrame, maskenbala i plesnih sesija naspram ogledala (rasprave o Kjerkegoru su ređe). Obim estetske hirurgije i nesrećnih plemenskih tetovaža dobar je pokazatelj dugovečnosti na ekranima, piše čuveni francuski list.

Ipak, glavna razlika je vremenski redosled: program nikad ne prestaje. Tako se jedan od kandidata zaglavio u toj igri duže od godinu dana. U ugovoru koji učesnici potpišu ne stoji krajnji datum. Da bi proizvoljno napustili prostorije i emisiju, takmičari imaju samo jednu opciju: da raskinu ugovor i plate 20.000 evra. U jednoj državi, u kojoj prosečna plata ne prelazi 400 evra, takva suma je van svakog domašaja, primećuje Dovernj. Druga solucija je - beg.

foto: Public

Kako autorka dalje piše, u poznatoj kući boravio je i Željko, Francuz srpskog porekla, koji je tokom šest meseci redovno ponižavan, prebijan od strane ostalih kandidata, bio izolovan po nekoliko dana u prostoriji bez dušeka, a bežao je i od žene koja je pokušavala da ga napadne viljuškom. U strahu za život, Željko je jedno veče obio bravu izolacione sobe i pobegao preko krovova TV stanice da bi kasnije otišao u inostranstvo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.