CRNI DAN! PREMINUO PEVAČ, SVI U SUZAMA!
Foto: Profimedia

Strašno!

CRNI DAN! PREMINUO PEVAČ, SVI U SUZAMA!

Borio se dugo!

Objavljeno:

Geri Bruker, pevač grupe Procol Harum, preminuo je u 76. godini života. Muzičar je bolovao od teške bolesti i preminuo je za vikend u svojoj kući, javljaju strani mediji.

Geri Bruker otpevao je pesmu "A Whiter Shade of Pale" iz 1967. godina, koja je jedan od najprepoznatljivijih evergrinova svih vremena.

geri
foto: Print Screen Youtube/BIZARRE BAZAAR

- Geri pokazao je pokazao i razvio vrlo individualan talent. Njegov prvi singl s Procol Harumom, "A Whiter Shade of Pale" iz 1967. godine, naširoko se smatra da definiše "leto ljubavi", ali jedva da je mogao biti drugačiji od karakterističnih zapisa tog doba. Garijev glas i klavir bili su jedina konstanta koja definiše Procolove 50-godišnje međunarodne koncertne karijere. Bez ikakvih scenskih ludorija ili drugih trikova, on je uvek bio najgledaniji muzičar na nastupu - navodi se u izjavi grupe Procol Harum, a prenosi Index.hr.

Tokom svoje karijere, Geri Bruker je sarađivao sa mnogim muzičkim zvezdama kao što su Erik Klepton, Ringo Star, Polom Makartnijem, Billom Vajmanom, Džordžom Harisonom, Alan Parsons Projectom i mnogim drugima.

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.