SKANDALČINA SVETSKIH RAZMERA: Glumica NALJUTILA sve svojom izjavom o HOLOKAUSTU!
Vupi Goldberg, Foto: Profimedia

au, ČOVEČE!

SKANDALČINA SVETSKIH RAZMERA: Glumica NALJUTILA sve svojom izjavom o HOLOKAUSTU!

Jevrejska i druge zajednice oštro su reagovale na izjavu oskarovke koja je izjavila da Holokaust nema veze sa rasom.

Objavljeno:

Glumica Vupi Goldberg je suspendovana iz Ej-Bi-Si-jeve emisije The View jer je tvrdila da se Holokaust „nije odnosio na rasu“, objavili su predstavnici te mreže.

Goldberg se izvinila zbog svojih komentara u ponedeljak tokom pojavljivanja u emisiji The Late Show i ponovo u sledećoj emisiji The View u utorak ujutro.

„Odmah stupa na snagu, suspendujem Vupi Goldberg na dve nedelje zbog njenih pogrešnih i uvredljivih komentara", rekla je Kim Godvin, predsednica Ej-Bi-Si njuza, u izjavi koju je mreža objavila na Tviteru.

„Vupi se izvinila, a zamolila sam je da odvoji vreme i razmisli i shvati koliki je uticaj njenih komentara", rekla je Godvin. „Cela organizacija solidarna je sa našim jevrejskim kolegama, prijateljima, porodicom i zajednicama", dodala je.

1 / 2 Foto: Profimedia

Goldbergova (66) i ko-voditelji emisije The View raspravljali su o Holokaustu nakon što je lokalni školski odbor u Tenesiju izglasao da se roman o nacističkim logorima tokom Drugog svetskog rata Maus Arta Špigelmana ukloni iz nastavnog plana i programa u osmom razredu „zbog prikaza vulgarnosti i golotinje".

„Ovo belci rade belcima", rekla je Goldberg u jednom trenutku tokom emisije.

Jevrejska i druge zajednice oštro su reagovale na izjavu oskarovke koja je izjavila da Holokaust nema veze sa rasom.

Smatraju da su glumičine tvrdnje u suprotnosti sa činjenicom da su nacisti ubili oko šest miliona Jevreja, kao pripadnike inferiorne rase, tokom Drugog svetskog rata na osnovu antisemitske ideologije koju je podsticao Adolf Hitler.

Bonus video:

00:08

Espreso čestitke: Tijana Milentijević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.