SKUPO JE KOŠTALA PODRŠKA PALESTINCIMA! Poznata glumica OPTUŽENA ZA ANTISEMITIZAM!
Foto: Profimedia

KRITIKUJU JE

SKUPO JE KOŠTALA PODRŠKA PALESTINCIMA! Poznata glumica OPTUŽENA ZA ANTISEMITIZAM!

Trenutni ambasador Izraela u UN Gilad Erdan takođe je kritikovao Votsonovu.

Objavljeno:

Bivši i sadašnji izraelski zvaničnici optužili su britansku glumicu Emu Votson za antisemitizam, nakon što je glumica postavila fotografiju propalestinskog protesta sa transparentom „Solidarisanje je samo glagol“.

Objava glumice, koja je najpoznatija po ulozi Hermione u filmovima o Hariju Poteru, izazvala je široku podršku palestinskih aktivista, ali i snažnu kritiku izraelskih zvaničnika. Bivši ministar u vladi Benjamina Netanijahua i izraelski ambasador pri UN Deni Danon napisao je: „Deset poena za Grifindor za antisemitizam.“

Ema Votson
foto: Profimedia

Trenutni ambasador Izraela u UN Gilad Erdan takođe je kritikovao Votsonovu.

- Fikcija je moguća u Hariju Poteru, ali ne i u stvarnom životu. U suprotnom, moćima iz magičnog sveta mogli bi da eliminišemo zlo Hamasa koji za cilj ima uništenje Izraela i palestinskih vlasti koje podržavaju teror. Voleo bih to - napisao je Erdan.

Njihovi napadi naišli su na osudu, ne samo Palestinaca. Lea Grinberg, jedna od izvršnih direktorki neprofitne organizacije "Indivisible Project", istakla je da napadi na britansku glumicu savršeno pokazuju potpuno cinično i izvitopereno korišćenje termina „antisemitizam“.

Izraelski pisac Abraham Gutman opisao je napade kao „ruganje pravom antisemitizmu“.

- Ako je prosto priznavanje postojanja Palestinaca i izražavanje solidarnosti sa njima antisemitizam – šta onda nije - upitao je Gutman.

Mnogi ljudi na društvenim mrežama su takođe ukazali i na pogrešno korišćenje izraza „antisemitizam“, jer u semitske narode spadaju i Palestinci, pa je onda kritika da je Votsonova antisemita zato što podržava Palestince – apsurdna.

Bonus video:

Espreso čestitke: Iva Grgurić
00:09

Espreso čestitke: Iva Grgurić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media