JAPANSKA PRINCEZA SE ODREKLA TITULE ZBOG "OBIČNOG" ČOVEKA: Prekršila je SVU TRADICIJU, živeće u IZNAJMLJENOM STANU!
Foto: Profimedia

doneli odluku

JAPANSKA PRINCEZA SE ODREKLA TITULE ZBOG "OBIČNOG" ČOVEKA: Prekršila je SVU TRADICIJU, živeće u IZNAJMLJENOM STANU!

Par stiže u Njujork, živeće u jednosobnom stanu. Japanska princeza odrekla se miliona i titule zbog ljubavi.

Objavljeno:

Bivša japanska princeza Mako, careva nećaka, napustila je danas zemlju sa svojim mužem, kako bi započela novi život u SAD.

Poznata kao Mako Komuro, nakon što je prošlog meseca odustala od kraljevske titule da bi se udala za gimnazijsku ljubav Keija Komuru, bivša princeza je prošla pored novinara sa mužem na međunarodnom aerodromu Haneda u Tokiju, navodi "Euronews".

Princeza Mako
foto: Profimedia

Njihov brak je osvojio Japan i pokrenuo javni dijalog o rodnim ulogama i medijskom izveštavanju o kraljevskoj porodici.

Kod Mako je ove godine dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećajem, jer je veridba bila praćena finansijskim skandalom, intenzivnim medijskim nadzorom i trogodišnjom razdvojenošću para.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Nakon što se udala za Keija Komuru, Mako, ćerka prestolonaslednika Akišina i princeze Kiko, dobila je prvi put u životu pasoš kako bi mogla da otputuje za Njujork, gde njen muž radi u advokatskoj firmi. Mediji pišu i da će par živeti u iznajmljenom, jednosobnom stanu u Velikoj jabuci, a kiriju će sami finansirati.

Podsetimo se da je Princeza Mako navodno je odbila milione od vlade i ignorisala tradicionalne kraljevske dužnosti. Iznos od oko 150 miliona jena obično se daje kao naknada ženskim članovima porodice koje zakon prisiljava da se nakon udaje odreknu svog kraljevskog statusa.

Princeza Mako
foto: Profimedia

Princeza Mako (29) je prva žena posleratne carske porodice koja se udala bez tradicionalne šintoističke ceremonije, što je uobičajeno za kraljevsku porodicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.