BILA JE JEDNA OD NAJPOŽELJNIJIH GLUMICA, SIN JOJ STRAVIČNO PREMINUO MLAD: Imala je poruku koja slama srce! (FOTO)
Foto: Profimedia

potresno

BILA JE JEDNA OD NAJPOŽELJNIJIH GLUMICA, SIN JOJ STRAVIČNO PREMINUO MLAD: Imala je poruku koja slama srce! (FOTO)

Glumica je nedavno je izgubila sina koji se borio sa leukemijom, hrabra majka ostavila je poruku koja slama srce.

Objavljeno:

Pre dominacije "Dinastije", emitovana je američka televizijska sapunica "Dalas", od 2. aprila 1978. do 3. maja 1991. godine. Serija se vrti oko bogate i zavađene teksaške porodice, Evings, koja poseduje nezavisnu naftnu kompaniju Eving Oil i zemlju za uzgoj stoke Sautfork.

Ova sapunica je bila izuzetno popularna u svoje vreme i prvobitno se fokusirala na brak Bobija Juinga i Pamele Barns, čije su porodice međusobno bile zakleti neprijatelji. Kako je serija napredovala, Bobijev stariji brat, naftni tajkun J.R. Eving, postao je glavnii lik serije, čije su šeme i prljavi poslovi postali zaštitni znak.

Pored J.R. naftnog tajkuna, zapaženu ulogu u seriji je imala i Linda Grej, koja je tumačila lik Su Elen, njegove supruge koja se borila sa alkoholizmom.

Linda Grej
foto: Profimedia

Linda En Grej je američka filmska, scenska i televizijska glumica, rediteljka, producentkinja i bivša manekenka, najpoznatija po ulozi Su Elen Juing, napaćene supruge J.R-a u televizijskoj seriji Dalas, zbog koje je bila nominovana za nagradu Emi 1981. za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji, a ova uloga joj je takođe donela dve nominacije za Zlatni globus.

Njen lik su dobro prihvatili televizijski kritičari, dok je Biografski kanal naveo: "Ko bi ikada mogao da zaboravi Dalas sa Su Elen Juing koja je puna votke, prepuna naramenica, mnogo pre Dinastije, koja se teturala oko ranča Sautfork sa trajno plačljivim izrazom lica dok je trpela teret zlih puteva JR Juinga?"

Njen lik je u moru korupcija i izdaja, laži, pohlepa, afere i skandal bio jedna od omiljenih osoba, za koju je bilo nemoguće ne navijati dok je pila i spavala, prolazeći kroz jedno veliko životno iskušenje.

Linda Grej
foto: Profimedia

Nakon što je napustila Dalas 1989, pojavila se sa Silvesterom Staloneom u filmu Oskara iz 1991. godine.

Grej je bila udata od 1962. do 1983. za Eda Trešera, umetničkog direktora i fotografa koji je dizajnirao mnoge kultne omote albuma tokom 1960-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Par je imao dvoje dece, Džefa Trešera i Keli Sloun.

Međutim, Džef Trešer je umro od leukemije u novembru 2020. godine.

Tim povodom, zvezda Dalasa je napisala na Instagramu:

"Proslava života mog sina Džefa. Bio je najljubaznije, najsmešnije, najslađe ljudsko biće, doneo je svetu takvu ljubav i svi su ga voleli! Neka njegovo putovanje bude magično.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.