POSVETILI JOJ ŠOU, ONA NJIMA TUŽBU: Planetarno popularna pevačica POVUKLA OZBILJAN POTEZ jer GLUMICA LIČI NA NJU!
Foto: Print Screen Youtube

KO BI REKAO?

POSVETILI JOJ ŠOU, ONA NJIMA TUŽBU: Planetarno popularna pevačica POVUKLA OZBILJAN POTEZ jer GLUMICA LIČI NA NJU!

Regionalni sud u Kelnu presudio je u korist poznate pevačice

Objavljeno:

Jedna od najpopularnijih pevačica svih vremena Tina Tarner našla se u centru pažnje nakon što je pokrenula tužbu protiv kompanije Kofo Entertejment, u čijoj produkciji je nastao šou posvećen pevačici "Simply the best - The Tina Turner Story".

Naime, u pomenutom šouu glumi Dorotea Koko Flečer, koja previše podseća na legendarnu muzičarku, stoga Tina želi da zabrani korišćenje sopstvenog imena i lika u promovisanju emisije, da gledaoci ne bi verovali da ona učestvuje na neki način u produkciji.

Regionalni sud u Kelnu presudio je u korist poznate pevačice, ali nakon uložene žalbe Viši regionalni sud u Klenu poništio je presudu pa je ceo proces prebačen na Nemački Savezni sud pravde, koji će morati da donese konačnu odluku.

Tina Tarner
foto: Print Screen Youtube

Predsedavajući sudija Tomas Koh kazao je da je naklonjen presudi Višeg regionalnog sud koji favorizuje producente emisije ali je naglasio da njegovo mišeljenje nije presuda u slučaju, prenosi Dojče vel

Advokat Tine Tarner Kerstin Šmit zapitala je da li je upotreba lika i dela Tine Tarner zapravo korišćena u svrhe umetnosti i napomenula da bi pevačica želela da odlučuje kada će se njeno ime i slika koristiti u komercijalne svrhe.

Očekuje se da će sud svoju konačnu odluku doneti u februaru naredne godine.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.