ZARATILI ZBOG TELEVIZIJSKE SERIJE, SPREMA SE BURA: Članovi SEKS PISTOLSA spore se pred SUDOM!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

ZARATILI ZBOG TELEVIZIJSKE SERIJE, SPREMA SE BURA: Članovi SEKS PISTOLSA spore se pred SUDOM!

Džons je kao kontra argument naveo da u knjizi ima i puno hvale na račun Lidona, frontmena nekadašnjeg benda.

Objavljeno:

Gitarista nekadašnjeg britanskog pank benda Seks pistols Stiv Džons izjavio je da nije u dobrim odnosima sa pevačem grupe Džonom Lidonom, poznatijim pod pseudonimom Džoni Roten, ali je negirao da će on biti prikazan u lošem svetlu u televizijskoj seriji o legendarnom sastavu.

seks pistols, sex pistols
foto: Profimedia

Džons i bubnjar Pistolsa Piter Kuk pokrenuli su sudski proces protiv Lidona, zbog sporenja oko prava na licencu za korišćenje muzike benda u televizijskoj seriji „Pistol“, navodi Asošiejted pres.

Serija je zasnovana na memoarima Džonsa, a režira je Deni Bojl, nagrađen Oskarom za filmove „Trejnspoting“ i „Milioner iz blata“.

Svedočeći danas pred sudom, Džons je rekao da je bio šokiran kada je Lidonov menadžer odbio ponudu za korišćenje pank himne „God Save the Queen“, jednog od najvećih hitova Pistolsa, u ranijoj nagrađivanoj seriji „The Crown“.

Sex Pistols
foto: Printscreen/youtube

Lidon kritikuje seriju „Pistol“ kao „omalovažavajuću“ i odbija da pristane na uključivanje pesama benda u nju.

On tvrdi da licence ne mogu da budu odobrene bez njegove saglasnosti, dok Džons i Kuk navode da o zahtevima za licence može da odluči većina članova benda.

Na današnjem ročištu, Lidonov advokat Mark Kaningem citirao je delove Džonsovih memoara, uključujući pasus u kojem Lidona opisuje kao „dosadno malo derište“.

Džons je kao kontra argument naveo da u knjizi ima i puno hvale na račun Lidona, frontmena nekadašnjeg benda.

On je naveo da ne voli Lidona i da se nije čuo sa njim od 2008. godine, kada je bend poslednji put bio na povratničkoj turneji.

seks pistols, sex pistols
foto: Profimedia

Prvi basista Pistolsa Glen Matlok i porodica Sida Višiza, koji ga je zamenio u bendu, podržavaju Džonsa i Kuka u sudskom sporu. Višiz je umro 1979. u 21. godini.

Pistolsi su nastali u Londonu 1975. godine i ubrzo su energijom, skandalima, nekonvencionalnim zvukom i ponašanjem prodrmali britansku muzičku scenu.

Najpoznatije pesme su im „God Save the Queen“ i „Anarchy in the U.K.“

Bend se raspao 1978. godine, nakon jednog objavljenog albuma, ali su se članovi kasnije u nekoliko navrata okupljali i održali više koncerata. U julu 2008. nastupili su na festivalu Egzit u Novom Sadu.

Bonus video:

02:50

ESPRESO TVITER: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.