UMRLA VELIKA LEGENDA HOLIVUDA u 83. godini!
Foto: Profimedia

napustio nas je veliki!

UMRLA VELIKA LEGENDA HOLIVUDA u 83. godini!

Voleli smo da gledamo njegove filmove.

Objavljeno:

Ned Beatty, karakterni glumac nominiran za Oscara čiji mnogi filmovi uključuju "Izbavljenje" i "Supermen", umro je u 83. godini.

Ned je preminuo iz prirodnih razloga u nedelju ujutro, okružen porodicom i voljenima", rekla je menadžerica talenta Shelter Entertainment Group Deborah Miller e-poštom.

Prva filmska uloga Beattyja trajno ga je primetila u filmu "Izbavljenje" iz 1972. kao jedan od četvorice muškaraca iz Georgije koji odlaze na mučno putovanje kanuima. Bio je nominovan za Oscara za najboljeg sporednog glumca za "Mrežu" iz 1976. godine, glumio je glupog Otisa u "Supermanu" iz 1978. godine i imao je bezbroj drugih pozorišnih, TV i filmskih uloga.

Ned Biti
foto: Printscreen

Jednom ga je Daily Variety proglasio "najangažovanijim glumcem u Hollywoodu", prema njegovoj agenciji Shelter Entertainment Group. Beatty je rođen i odrastao u Kentuckyju, pecajući i radeći na farmama, navodi agencija. "Počeo je kao profesionalni izvođač s deset godina kad je zarađivao džeparac pevajući u gospelskim kvartetima i brijačnici", rekla je agencija.

Nakon što je Beatty dugo bio u kazalištu u Abingdonu u državi Virginia; u Washingtonu D.C .; a na Broadwayu ga je filmski redatelj John Boorman odabrao za glumca Bobbyja Trippea, koji je seksualno napadnut u nepokolebljivom trileru "Izbavljenje", prema Shelter Entertainmentu. Ostali filmovi uključuju "Sve predsjednikove ljude", "Veliki lako" i "Čuj pjesmu moju", a odnedavno i "Šetač", "Rat Charlieja Wilsona" i "Strijelac", navela je agencija. Ispravak: Prethodna verzija ove priče pogrešno je napisala grad u Virginiji u kojem je Ned Beatty dugo bio u kazalištu. Abingdon je.

Bonus video:

00:15

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ UDAJE SE SLEDEĆA! Pevačica se sredila VRHUNSKI, otišla na svadbu, pa uhvatila BIDERMAJER! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.