10 SKRIVANIH STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERLIN MONRO: Volela je golotinju, nije se kupala, LISTA TEK ŠOKIRA!
Foto: Printscreen/youtube

opa

10 SKRIVANIH STVARI KOJE NISTE ZNALI O MERLIN MONRO: Volela je golotinju, nije se kupala, LISTA TEK ŠOKIRA!

Merlinka je imala teško detinjstvo, borila se sa depresijom i bila je zlostavljana, i jedna je od najkontroverznijih i najfascinantnijih ličnosti koje je Holivud ikada imao

Objavljeno: 10:54h

Američka filmska glumica, zabavljačica, pevačica i model, Merilin Monro, rođena kao Norma Džin Monterson, danas bi napunila 95 godina.

Merilin je i sada muza mnogim umetnicima, intrigirala je javnost tokom života, ali se mnogi interesuju za njen lik i delo i danas, čak 52 godine nakon njene smrti.

Merlinka je imala teško detinjstvo, borila se sa depresijom i bila je zlostavljana, i jedna je od najkontroverznijih i najfascinantnijih ličnosti koje je Holivud ikada imao.

Predstavićemo vam manje poznate činjenice o slavnoj glumici, tačnije deset tajni Monroove, koja je bila i ostala misterija za mnoge.

Merlin monro
foto: Youtube printscreen/Marilyn Monroe Video Archives

1. U detinjstvu je bila u hraniteljskoj porodici, gde je nekoliko puta bila podvrgnuta pokušaju silovanja.

2. Tokom odrastanja, Merilin je bila smeštena u 11 hraniteljskih porodica, nakon što joj je majka Gledis zatvorena u ludnicu. Takođe, provela je više od godinu dana u sirotištu u Los Anđelesu.

3. Krasila je naslovnicu prvog “Plejboja” za šta je bila plaćena samo 50 dolara. Hju Hefner je ovu fotografiju otkupio za 500 dolara i tim novcem pokrenuo biznis, od koga je nešto kasnije napravio imperiju.

4. Iako je bila slavna glumica, nije tajna da je Merilin imala problem sa učenjem tekstova za uloge. Tek iz 60. puta je snimljena prosta rečenica “To sam ja, Puslica” u čuvenom ostvarenju “Neki to vole vruće”.

5. Pored slabog pamćenja, Merlinka je imala i govornu manu. Tačnije, “plejboj zečica” je mucala, iako to ne bi svi primetili u prvom trenutku. Zahvaljujući logopedu, Merilin je svoj problem svela na minimum i dobila senzualnu boju glasa, međutim, mucanje joj se ponovo javilo u poslednjim danima života.

6. Kako se šuškalo Holivudom, Monro nije veliku pažnju pridavala ličnoj higijeni. Govorilo se da se retko kupala, da je jela u krevetu i ležerno gurala mrvice ispod čaršafa.

7. Patila je od nadimanja i sindroma iritabilnog creva. Mnogi misle da je upravo gore spomenut način života doprineo tome, kao i to što je jela vrlo malo hrane, a ponekad je znala da popije samo čašu ceđenog soka za ceo dan.

8. Glumica je uživala u nagosti toliko da je pred ženskim polom na setu često hodala gola, potpuno lagodno.

9. Merilin Monro imala je i nemi, eksplicitni snimak, i to crno-beli u trajanju od 15 minuta sa navodno nepoznatim čovekom. Jedan njujorški biznismen kupio ga je za milion i po dolara i to kako bi obezbedio njenu bezbednost i sačuvao uspomenu na nju. Spekulisalo se da je muškarac na snimku američki predsednik Džon F. Kenedi, sa kojim je Merilin imala aferu.

10. Ona je u poslednje tri godine svog života imala veštačke “parafinske” grudi (silikonski implantati tada nisu bili dostupni). Pored toga, na početku karijere, plastični hirurzi su joj korigovali oblik brade i nosa.

Tokom nedelje, nakon smrti Merilin Monro, broj samoubistava u Njujorku dostigao je vrhunac. Čak 12 osoba se tada ubilo samo u jednom danu, preneo je tada The New York Times.

Bonus video:

01:47

Đorđe David otkriva za Espreso sve o svađama u žiriju i u kakvom je odnosu privatno sa Milijem

(Espreso / 24.sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.