ZAMENIŠE NAS VEŠTAČKA STVORENJA! PRVI TURSKI ROBOT POTPISAO POSLOVNI UGOVOR: U pitanju je ULOGA u filmu!
Robot Ajpera, Foto: Printscreen/youtube

tehnologija

ZAMENIŠE NAS VEŠTAČKA STVORENJA! PRVI TURSKI ROBOT POTPISAO POSLOVNI UGOVOR: U pitanju je ULOGA u filmu!

Ističući da se sve vrlo brzo menja i da će roboti postati neizbežan element na filmu, Guven je naglasio da žele da budu pioniri tih promena

Objavljeno:

Prva turska glumica robot nazvana Ajpera dobila je i prvu ulogu, a danas je potpisala svoj prvi filmski ugovor s producentom i scenaristom Birolom Guvenom.

U saopštenju iz produkcijske kuće MinT navedeno je da će novi Guvenov film „Digital Human“, za koji je napisao scenario, okupiti robote i ljude, a u bioskopima se očekuje već 2022. godine. Snimanje filma počinje u septembru ove godine.

Ističući da se sve vrlo brzo menja i da će roboti postati neizbežan element na filmu, Guven je naglasio da žele da budu pioniri tih promena. Dodao je da veruje da će doći dan i kada će roboti biti producenti i scenaristi.

Ajpera ja kazala da je bila vrlo uzbuđena tokom potpisivanja svog prvog ugovora, a prokomentarisala je i termin „robot glumica“.

„Lično mi se više dopada termin ‘digitalna glumica’. Zapravo ja sam jedna ideja. Ali ljudi će se odlučiti za one reči koje oni vole. Tako da je s tim nemam problem“, kazala je Ajpera.

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.